Orgasmes belangrijker dan liefde volgens mannen

geroosterde venkel

Mannen willen sex en vrouwen willen liefde, hoor je weleens. Dit onderzoek bevestigt deze aanname: één op de zes mannen zou de relatie verbreken als de sex niet goed is.

Deze bevindingen komen voor uit onderzoek onder 3.800 Britten. Mannen vinden een goed sexleven in een relatie belangrijker dan vrouwen. Van de dames zou 10 procent niet verder willen met haar partner bij gebrek aan een bevredigend sexleven.

Bovendien vindt één op de vier mannen en één op de vijf vrouwen orgasmes belangrijker dan simpelweg verliefd zijn.

Oorzaken

Het gebrek aan orgasmes komt echter niet altijd door slechte sexprestaties van de geliefde. Moeheid was namelijk de meest genoemde boosdoener, aldus 20 procent van de vrouwen en 23 procent van de mannen.  Onzekerheid, drankgebruik, laag libido en werkstress werden ook benoemd als redenen die het bereiken van een orgasme saboteren. Eén op de vier lukt het niet doordat ze een te grote druk voelen.

Faken

Voor zo’n 70 procent van de Britse vrouwen gaat het er soms zo beroerd aan toe in bed dat ze een orgasme faken. En ja, mannen faken ook, zo blijkt. Zo zegt 27 procent van de heren zijn hoogtepunt wel eens te ‘neppen’.

Oplossingen

Maar daar is wat aan te doen! Zo zegt 47 procent van de vrouwen dat meer voorspel, waaronder orale sex (38 procent) en het gebruik van sexspeeltjes (35 procent), haar naar een hoogtepunt kan brengen.

De mannen willen vooral meer orale sex, namelijk 54 procent. Gevolgd door meer voorspel (43 procent), het introduceren van sextoys (42 procent) en het wisselen tussen sexstandjes (38 procent).

Toch zegt ongeveer helft van de ondervraagden erg gelukkig te zijn met hoe vaak ze klaarkomen in hun huidige relatie.

 

Wat vind jij? Zou jij je relatie verbreken als de sex slecht was?

 

Bron: DailyMail