Overleeft jouw relatie de feestdagen?

geroosterde venkel

Het is Break-up Season. De weken voor Kerst staan niet alleen bekend om hun gezelligheid, maar zijn ook berucht vanwege de vele relaties die sneuvelen onder de maretak. Hoe kan dat toch?

Facebook toont het aan
Mocht je zin en tijd hebben, dan zou je voor de gein de komende weken de status-updates op Facebook eens extra in de gaten moeten houden. Wedden dat er opvallend veel mensen van ‘in a relationship’ naar ‘single’ of ‘it’s complicated’ overschakelen? Uit statistieken van Facebook blijkt dat niet alleen de weken voor Kerst ‘gevaarlijk’ zijn, maar dat ook de voorjaar- en zomervakantie periodes zijn dat er veel relaties sneuvelen. En maandag is de dag dat de meeste relaties worden uitgemaakt:

Wat is dat toch met het uitmaken van een relatie net voor Kerst?
Waarschijnlijk ís Kerst de reden. Als je twijfelt aan je relatie en je wordt langzaam ondergedompeld in sneeuw, de geur van houtvuur en kaneelstokken, dan roept alles in je lijf: ik wil dit niet (meer) met jou! En omdat het not done is om iemand tijdens Kerst te dumpen, gebeurt het vaak vlak ervoor.

Bovendien levert Kerst vaak de nodige stress op: cadeaus regelen, het huis gezellig maken, schoonmoeder komt logeren, jij en je lief hebben allebei compleet andere ideeën over de invulling van Kerstmis…
Dit gecombineerd met het feit dat je ineens bovenop elkaars lip zit vanwege veel vrije tijd is voor veel koppels de druppel.

Ook is december echt een ‘reflectiemaand’. Het einde van het jaar nadert, vandaar dat je terugblikt op alles wat er gebeurt is. Misschien kom je er nu juist achter dat het helemaal niet goed gaat in je relatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij wel eens gedumpt vlak voor de feestdagen? En is dumpen voor Kerst beter dan vlak erna?