Overspel gebeurt vaak op vakantie

geroosterde venkel

Op vakantie gaan betekent voor de meeste mensen even weg zijn van alles, ontstressen en genieten. Maar voor sommigen is het ook erg verleidelijk om op vakantie een affaire te beginnen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Maar liefst een derde van de mensen die hun partner weleens bedrogen heeft, deed dit op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van IllicitEncounters.com, een datingsite voor getrouwde mensen. Zo’n 6 procent zei dat de combinatie van zon, zee en alcohol de verleiding te groot maakte.

Rosie Freeman-Jones, woordvoerder van de datingsite, legt uit: “Zonneschijn kan opwindend zijn voor zowel mannen als vrouwen. Mannen met weinig kleding aan en vrouwen in zomerjurkjes kunnen het bloed sneller doen stromen.”

Bedrog

Opvallend: vrouwen die op vakantie gaan met vriendinnen zijn sneller geneigd om vreemd te gaan dan mannen die op vakantie gaan met vrienden.

Minnares

Aan de andere kant nemen mannen hun minnares eerder mee op vakantie. In totaal zou zo’n twee derde van de mannen en vrouwen die overspel plegen liever hun geheime lover op vakantie nemen dan hun partner.