Paastiramisu

geroosterde venkel

Een maand of 6 geleden was ik voor opdrachten druk in de weer voor Pasen. Tegelijkertijd borrelden de lekkerste ideeën voor onze eigen paasbrunch boven. 2008, zou eens een échte paasbrunch worden!

Nu, 4 dagen voor Pasen heb ik nog amper nagedacht over onze paasbrunch. Geen idee wat er op tafel komt als zondag mijn schoonfamilie aanschuift. Eigenlijk maakt dat ook weinig uit. Ik verheug me op de gezelligheid van even niets hoeft, als het glas maar sprankelend vol is en de kinderen vreedzaam spelen.

Een ding weet ik wel al zeker, voor toe is er de paastiramisu die heel goed uit de test kwam voor de paasproductie van een supermarkt. Als ik hem vrijdag of zaterdagochtend al maak, is hij zondag mooi stevig van structuur. Tussen de chocoladerasp leg ik nog wat paaseitjes, dat geeft een extra feestelijk paastintje!

Later deze week maken we een 10-minuten paascake!

Paastiramisu met bitterkoekjes, voor 8:

2 dl sterke (espresso)koffie, afgekoeld
16 bitterkoekjes
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
50 g suiker
2 bakjes mascarpone à 250 g
1,5 dl advocaat
50 g witte chocolade, geraspt

Schenk de koffie in een schaal. Schep er de bitterkoekjes door en laat ze weken in de koffie. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijf. Klop de mascarpone los en spatel er de geslagen room in 2 porties door. Spatel er vervolgens de advocaat in een straaltje door en roer glad. Neem de bitterkoekjes uit de koffie (de koffie wordt niet meer gebruikt) en bekleed de bodem van een vierkant schaal (15×15 cm) met de koekjes. Verdeel het mascarponemengsel over de bitterkoekjes en strijk glad. Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat in de koelkast minimaal 4 uur (liever nog een nacht of dag) opstijven. Bestrooi de tiramisu voor serveren met de geraspte chocolade.

Hoe ziet jouw Paastafel eruit?