Pakjes!

geroosterde venkel

In mijn groeneolifantenmailbox kreeg ik een foto. Een foto van pakjes die opgestuurd zijn naar iemand die meedoet aan het Lootjesfeestje. Leuk hoor. Ik weet dus nu wat iemand vandaag bezorgd kreeg (want in de mail werd verteld wat er in die pakjes zit). Jammer dat het niet naar mij ging, want de inhoud was erg leuk! Mijn pakje voor iemand anders gaat morgen op de bus. Het gaat een lange reis maken!! Mochten er meer mensen zijn die foto’s of verhalen willen sturen, dan kan dat natuurlijk, dan maak ik daar later een update blogje van!

Zelf ben ik gewoon al helemaal klaar met pakjes kopen voor het Sinterklaasfeest. Het is een wonder. Geen last-minute-shoppingstress voor mij dit jaar. Ik moet nog wel een flink aantal gedichten schrijven, maar dat kan ik toch het beste onder druk, dus ik heb nog een paar dagen 🙂

Het is het laatste jaar dat Jongste in de Sint gelooft, denk ik. Volgend jaar is hij acht, zit hij in groep 5 en moet hij een surprise voor een klasgenootje maken. Ik geniet nog even van al zijn verhalen en vragen over dit decembergebeuren en sta ’s avonds vertederd te kijken hoe hij en zijn zus keihard liedjes staan te zingen bij de achterdeur. Kon ik het maar vasthouden, dit kleine geluk in het donker. Ik word er wat weemoedig van en heb heimwee naar alles wat voorbij lijkt te vliegen. Gisteren was het nog Sint Maarten. Eergisteren hadden we herfstvakantie en vorige week kwamen we net terug van ons zomervakantieadres. Als dat zo doorgaat dan gaan ze over over een paar maanden al het huis uit om te gaan studeren.

Okay, ik draai door. Tijd voor een momentje rust geloof ik. Dag. Tot morgen!