Partnerloos tijdens kerst: een etiquette

geroosterde venkel

Is een lid van jouw vriendengroep single en ben jij zelf hartstochtelijk verliefd? Probeer dan zo min mogelijk voor de neus van de single vriendin te zoenen, als je kerst met haar viert. Singles doen misschien wel alsof het ze niets uitmaakt, diep van binnen voelen ze zich vaak eenzaam.

Extra down
Uit een onderzoek onder een kleine 500 mannen en vrouwen blijkt dat de helft van de singles zich sowieso al licht depressief voelt tijdens en rondom de feestdagen. 1 op de 5 singles is dan echt depressief. Horen ze dan dat (bevriende) stelletjes plannen maken voor de kerst of zien ze dat zij elkaar hartstochtelijk kussend een gelukkig Nieuwjaar wensen, dan voelen ze zich extra down.

All you need is love?
Om je te helpen om tijdens deze toch wel extra romantische dagen ook rekening te houden met je single vriendin(nen), kun je je voorstellen dat jij degene bent die single is, terwijl je vriendin de huiskamer verandert in een soort aflevering van ‘All you need is love’, maar dan zónder Robert ten Brink om ook jou te koppelen. Ben je zelf single? Dan geldt het motto ‘All you need is love’ ook voor jou, want wat is er immers fijner dan je geliefd te voelen door familie en vrienden? Zoek hen op en probeer niet te jaloers te zijn op de stelletjes. Zij kunnen er immers ook niets aan doen en je gunt het hen toch!

Single-activiteiten
Ruim de helft van de singles viert kerst dus gezellig met de familie, een kwart bezoekt vrienden. Maar ook als je écht eenzaam bent, kun je van kerst genieten: uit je dak gaan op een wild singlesfeest (dat doet 9%) of gewoon thuis relaxt genieten van je vrije dagen (dit doet 1 op de 4 singles).