Partners bespioneren elkaar

geroosterde venkel

Partners houden elkaar stiekem in de gaten. Vrouwen bekijken vooral de e-mails, Facebook-pagina en sms’jes van hun partner, terwijl mannen onder andere verborgen camera’s gebruiken als spionagetechniek.

Bespieden
Dit is onderzocht door de universiteit van East Carolina. Er werden 800 studenten verzocht een online enquête in te vullen, waarin hen werd gevraagd of ze wel eens hulpmiddelen gebruikt hebben om meerdere malen hun partner te bespieden.

Pikante sms’jes
Van de vrouwen gaf maar liefst 34 procent toe dat ze wel eens de e-mails van hun partner bekijken. Vaak blijft dat niet bij één keer. Mannen zijn wat braver (op dat gebied), want van hen bekijkt slechts 14 procent naar de e-mails van hun geliefde. Alsof dat nog niet alles is, zijn vrouwen ook goed in het bekijken van de Facebook-activiteiten en het lezen van de sms’jes van hun partner.

Verborgen camera’s
Hoewel mannen zo braaf lijken, zijn ze toch niet zo lief als je denkt. 3 procent van de mannen plaatst wel eens een verborgen camera in de kamer van hun partner! En dat is nog niet alles: 5 procent van de mannen gebruikt regelmatig een mobiele telefoon om de locatie van hun partner in de gaten te houden.

De initiatiefneemster van het onderzoek is geschokt, maar een senior consultant bij Sophos is minder verbaasd: “Veel mannen zijn gek op gadgets. Wanneer ze hebben besloten om hun partner te bespieden, is het leuker om hiervoor technologie te gebruiken.”

Wat doe jij om je partner te bespieden? Of ben je stiekem al eens bespied?