Penis museum

geroosterde venkel

Want ergens op onze aardbol is er een plek waar maar liefst 262 afgesneden penissen op sterk water staan. De plek waar je ze kunt bewonderen bevind zich IJsland. Daar vind je namelijk een echt penismuseum: The Icelandic Phallological Museum.

Deze piemels zijn afkomstig van dieren, maar niet voor lang meer. Vier mannen hebben namelijk al beloofd hun penis af te staan wanneer zij niet meer leven. Eén van de mannen begint echter wel al een beetje terug te krabbelen. Zijn penis is naar eigen zeggen na 92 jaar te verschrompeld om tentoongesteld te worden.

De grootste penis die je in het museum vindt, is er een van een potvis. En deze liegt er dan ook niet om: de penis is 1.70 meter lang en een slordige 74 kilogram. Het kleinste geslachtsdeel dat het museum bezit is er een van een hamster. Deze is zo klein dat je een vergrootglas zult moeten gebruiken om het te kunnen zien.

De eigenaar van het museum is de IJslander Sigurdur Hjartarson. Hij verzamelde jarenlang de penissen en besloot er een museum mee te vullen. Wil je meer weten? Kijk dan op www.phallus.is.