Perfecte eerste date: dit kun je het beste doen volgens een expert

Perfecte eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten en dan komt eindelijk het moment: je gaat voor het eerst samen op pad. Maar wat gaan jullie doen? Mocht je nu echt de perfecte date willen plannen, dan hebben experts wel wat tips.

En ja, een drankje doen (wat misschien niet heel origineel is) scoort hierbij het beste. Sterker nog, het is de perfecte eerste date volgens antropoloog Helen Fisher. Zij raadt zelfs aan om voor één of twee alcoholische versnaperingen te gaan, zodat de zenuwen er wat af zijn en je net wat losser wordt.

Lees ook:
Paperclipping: de nieuwste trend op het gebied van online daten

Perfecte eerste date

Je denkt misschien ook al snel aan een hapje eten, maar dat blijkt volgens haar toch niet zo’n slimme keuze. Waarom niet? Nou, mocht je date toch niet zo soepel verlopen, dan kun je minder makkelijk weg wanneer er nog drie gangen op je staan te wachten. Ga je een drankje doen, dan kun altijd netjes na één glaasje vertellen dat je toch denkt dat het ‘m niet gaat worden (dit kan altijd trouwens naar onze mening, óók bij een etentje).

Kijk aandachtig

Daarnaast heeft de antropoloog nog wat andere tips. Natuurlijk stel je een hoop vragen om achter de interesses van jouw date te komen, maar wist je dat je nog op een andere manier jouw toekomstige lover goed in de gaten kan houden? Bestudeer jouw prins of prinses Charming namelijk ook eens aandachtig. Hoe doet hij of zij tegen het personeel? Zo zie je al een beetje van de persoonlijkheid van iemand, zonder dat je je waslijst erbij hoeft te pakken.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!