Permanente anticonceptie: “Snel en makkelijk!”

geroosterde venkel

Dit jaar bestaat Essure 10 jaar in Nederland. Daarom is Vrouwonline op zoek gegaan naar vrouwen die deze behandeling hebben ondergaan. Van de vele leuke reacties hebben we er hieronder één uitgelicht.

Geke Oostenburg (36 jaar): “Ik ben erg tevreden over mijn Essure -behandeling. Als ik morgen opnieuw moest kiezen, zou ik het meteen weer doen!

Mijn man en ik hebben drie mooie kindjes waar we erg gelukkig mee zijn. Na de geboorte van ons derde kind waren we er zeker van dat ons gezin nu compleet is. Sterilisatie was voor mij dus de perfecte oplossing. Daarom zijn we op gesprek gegaan bij onze gynaecoloog, een ontzettend aardige man. Hij stelde de behandeling van Essure voor, omdat dit een erg veilige en pijnloze methode is. Natuurlijk heeft hij ons gevraagd of we echt zeker waren van onze keuze. Deze vorm van sterilisatie kan namelijk niet meer ongedaan gemaakt worden.

Tijdens de vervolgafspraak kon de behandeling al worden uitgevoerd. Ik ging die dag samen met mijn man naar het ziekenhuis. De behandeling was voorbij voor ik het in de gaten had, het duurde maar 10 minuutjes. Ik heb ondertussen wat grapjes gemaakt met de gynaecoloog. Toen ik terugliep naar de wachtkamer kon mijn man niet geloven dat het al zo snel klaar was! Ik kon de volgende dag meteen weer aan het werk en had nergens last van.

Ik vind het een erg prettig en rustig gevoel dat ik niet meer per ongeluk zwanger kan raken. Mijn man en ik waren erg vruchtbaar. We hoefden elkaar maar aan te kijken of ik was al zwanger! Ik zorgde altijd voor anticonceptie en slikte de pil. Veel van mijn vriendinnen zitten na hun zwangerschap te twijfelen of ze weer aan de pil gaan, of kiezen voor een spiraaltje. Ik ben erg blij dat ik die hormonen niet meer hoef te slikken. Het is heerlijk dat je nergens meer aan hoeft te denken!”

Essure is een permanente anticonceptiemethode die met het lichaam samenwerkt om een natuurlijke barrière te vormen tegen zwangerschap. De ingreep kan in 10 minuten poliklinisch worden uitgevoerd. De procedure wordt al in 90% van de ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd. Voor meer informatie over de behandeling ga je naar www.essure.nl.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Essure en de bezoeksters van Vrouwonline.nl