Pizza

geroosterde venkel

Een beetje van jezelf… en de rest koelvers! Vaak is zelfgemaakt veel lekkerder dan gekocht. Dat geldt zeker voor pizza’s. Te dikke bodem of kaas als leer. De meeste koelverse en diepgevroren pizza’s kunnen me niet bekoren.

Hoewel pizzadeeg in nog geen 10 minuten gemaakt is -zeker met hulp van de keuken- of broodbakmachine- ontbreekt de tijd voor het rijzen vaak… Zeker niet op een doordeweekse dag zoals vandaag. Dan vind ik koelvers pizzadeeg een acceptabel alternatief.

Pizza met artisjok en blauwaderkaas, maaltijd voor 2 of hapje voor meer:

1 blik koelvers pizzadeeg (400 g)
2 el artisjokpuree met knoflook (of knoflookpasta, potje)
1 blik artisjokharten
100 g pittige blauwaderkaas, bijv. roquefort
50 g rucola
goede olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg iets platter, tot zo’n 4-5 mm (vergeet de échte Italiaanse bodem met van die knapperige halfverbrande blazen). Besmeer de bodem met de artisjokpuree. Snijd de artisjokharten in de lengte in partjes en verdeel ze over de artisjokpuree. Verkruimel de kaas grof boven de pizza, maal er nog wat zwarte peper boven en schuif de plaat in de oven. Bak de pizza in 15-20 minuten mooi bruin en gaar. Strooi de rucola over de pizza en sprenkel er nog wat goede olijfolie over.