Plezierige sex

geroosterde venkel

Is het de sleur van je relatie, ben je veel moe, weet je partner niet goed wat hij doet of is de zin gewoon ver te zoeken? Plezierloze sex komt bij vier op de tien vrouwen voor, waardoor het gemiddeld aantal keer sex per maand steeds lager komt te liggen. Zonde, want sex kan zo leuk en lekker zijn!

Uit een groot Nederlands sexonderzoek blijkt dat het gebrek aan sexplezier vooral te wijten is aan orgasme- of opwindingsproblemen én een droge vagina. Gelukkig is hier wat aan te doen, lees snel verder voor tips.

Tips voor plezierige sex 

– Goed in je vel zitten is belangrijk, wil je kunnen genieten van sex. Ga wat vaker sporten, dat doet wonderen voor je gemoedstoestand én eventuele vermoeidheid.

– Weten jullie wel van elkaar wat de ander lekker vindt? Goede communicatie is de sleutel tot een goede relatie. Ga samen op bed zitten en bespreek wat je wel en wat je niet lekker vindt. Vertel elkaar ook eens wat je met de ander zou willen doen. Erover praten kan al bevorderend werken, voor je het weet kunnen jullie je handen niet van elkaar afhouden!

– Praat ook tijdens de sex met elkaar. Veel vrouwen zijn geneigd een orgasme te faken tijdens bijvoorbeeld het beffen, omdat ze te veel rekening houden met de gevoelens van hun partner. Geef het even aan wanneer hij goed zit, op deze manier zal hij dit blijven herhalen, totdat jij jouw climax bereikt.

– Mocht je vagina niet vochtig genoeg worden, gebruik dan glijmiddel. Misschien een voor de hand liggende tip, maar veel vrouwen weten niet dat dit in één keer hun probleem op kan lossen. Wanneer je merkt dat sex weer lekker is, gaat het misschien de volgende keer zonder hulp.

– Begin eens een potje stoeien met je vriend of vriendin! Lachen en een plagerige houding resulteert vaak in stomend hete sex.

– Voor vrouwen is voorspel erg belangrijk om vochtig te worden daar beneden. Als dit niet duidelijk is voor je partner, máák het dan duidelijk. Laat hem je strelen over je hele lichaam, probeer eens een massage of kijk samen een erotische film.

Geef je libido een boost!

– Al eens gehoord van sexting? Breng elkaar in de stemming voordat jullie je in dezelfde kamer bevinden.

Bron onderzoek: Nu.nl