Prostituee (25): ‘Ik droom ook van de prins op het witte paard’

geroosterde venkel

Waar Katia precies vandaan komt, wil de blondine niet zeggen. Het enige wat ze kwijt wil, is dat ze hier als prostituee werkt om haar familie te ondersteunen. Elke maand stuurt ze geld naar hen op, maar ze weten niet waar ze dat mee verdient. Ooit hoopt ze zelf genoeg geld te hebben gespaard om in haar thuisland een nieuw leven op te bouwen.

Geluk
“Ik was jong en naïef toen ik naar Nederland kwam. Eigenlijk was ik nog maar een kind, maar na een paar weken achter het raam kun je niet anders dan volwassen worden. Het werk is zwaar en je moet om kunnen gaan met lastige klanten, weinig geld, lange dagen en het gemis van familie en vrienden. Met mijn pooier heb ik geluk gehad. Na ongeveer een jaar wilde ik graag voor mijzelf werken en gelukkig stond hij dat toe. Ik denk dat hij mij dat gunde. Andere meisjes die voor hem werken, hebben minder geluk en verdienen te weinig om te kunnen sparen.”

Vriendinnen
“Toen ik eenmaal wat meer over mijn eigen leven te zeggen had, was ik in staat vriendschappen op te bouwen. De meeste meiden met wie ik omga, zijn ook werkzaam op de Wallen. Eigenlijk dromen we allemaal van een beter leven, maar voorlopig zit dat er nog niet in. Als we samen zijn koken we, drinken we wijn en soms gaan we zelfs naar de bioscoop. Meestal is het een vroege film, want in de avond moeten we werken. In de zomer hebben we zelfs gepicknickt in het park. Dat was één van de mooiste ervaringen in Amsterdam tot nu toe. Het is een mooie stad, maar ik heb er nog niet veel van kunnen genieten.”

Mannen
“Toch denken de meeste mannen dat we volop genieten van wat er in Amsterdam met ons gebeurt. De misvatting van toeristen is vaak dat wij voor ons plezier achter het raam staan, dat we houden van seks. Sinds ik hoer ben, heb ik niet meer kunnen genieten van een vrijpartij. Ook heb ik al jaren geen relatie meer gehad. Er zijn wel klanten die ik een aantal keer per week zie en waar ik ook wel iets voor voel, maar verder dan lichte kriebels gaat dat niet. Het is niet echt wat ik voel voor hen, maar ze zijn lief voor me en behandelen me met respect. Heel anders dan de meeste mannen die mij bezoeken.”

Dromen
“Wat betreft mijn dromen verschil ik niet veel van andere vrouwen van mijn leeftijd. Ook ik droom van de prins op het witte paard, die mooie jurk met lange sleep en huisje, boompje, beestje. Later wil ik graag een groot gezin en daar werk ik nu hard voor. Ooit ga ik terug en bouw ik het leven op dat ik altijd al gewild heb.”

Om privacyredenen is de naam van Katia gefingeerd.

Van intieme bal naar gehaktbal? Lees snel meer!