Reiservaringen maken grote indruk tijdens eerste date

geroosterde venkel

Tijdens een eerste date is het belangrijk dat je leuke onderwerpen hebt om over te praten. Een interessant gesprek kan een date immers veel leuker maken! Wat blijkt nu: je moet vooral over je reiservaringen vertellen.

Meer dan 40 procent van de Nederlanders onder de dertig vindt namelijk dat reizen iemand extra aantrekkelijk maakt tijdens een eerste date, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Expedia.nl. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1600 Nederlanders.

Voor de oudere leeftijdscategorie blijken reisverhalen echter minder interessant. Van de vijftigplussers heeft slechts 16 procent zich wel eens extra aangetrokken gevoeld tot iemand door zijn of haar interessante reisverhalen.

Geen praatjes

Wij Hollanders zijn wel eerlijk: we liegen zelden over reizen die we gemaakt hebben om indruk te maken op een nieuwe potentiële partner. Mannen liegen wel vaker (7 procent) over de reizen die ze gemaakt hebben dan vrouwen (1 procent).

Afknapper

Het gebrek aan mooie reisverhalen kan zelfs een afknapper zijn op een eerste date. Eén op de tien Nederlanders onder de dertig vindt het onaantrekkelijk als een potentiële partner nog nooit gereisd heeft. Ook een potentiële partner die alleen maar naar hele saaie bestemmingen reist, kan een minder goede indruk achterlaten (3 procent).

Bron: Expedia