Lange relatie verpest je libido

geroosterde venkel

Je zou misschien denken dat het hebben van een relatie garant staat voor veel sex, maar dat is niet waar. Uit onderzoek blijkt dat het libido van vrouwen en mannen in een relatie binnen drie jaar flink daalt. Kan je relatie dat aan?

Aan het begin van een nieuwe romance, als de vlinders nog volop fladderen, kunnen jullie elkaar elk moment van de dag wel bespringen. Na een tijdje daalt de frequentie helaas vaak en is de kans groot dat jullie sexleven ook wat minder spannend zal worden. Bovendien worden de vrijpartijen korter en zullen ze minder vaak spontaan gebeuren.

Geen plezier

Je sexleven kan behoorlijk lijden onder een relatie, zo blijkt uit onderzoek. Twee derde van de vrouwen en de helft van alle mannen geeft toe dat hun sex drive is gedaald naarmate hun relatie vorderde. De meeste ondervraagden hadden binnen drie jaar veel minder vaak sex.

De meeste deelnemers hebben minder zin in sex vanwege een gebrek aan plezier en enthousiasme in de slaapkamer. Verder heeft het hebben van kinderen ook een negatief effect op het sexleven. Weinig tot geen aantrekkingskracht tot de partner sluit zin in een fijne vrijpartij ook uit.

Vreemdgaan

Als een van de twee een lager libido heeft, kan het zelfs leiden tot overspel! Eén op de vijf zou overwegen vreemd te gaan als zijn of haar partner minder vaak zin heeft in sex. Een kwart van de mannen zou het zelfs uitmaken als hij op seksueel gebied ontevreden is.

Gelukkig blijkt ook uit het onderzoek dat een derde de verschillende seksuele behoeftes heeft kunnen oplossen door goed te communiceren met elkaar.

Bron: Female First