8 relatielessen die we van Bridget Jones hebben geleerd

geroosterde venkel

Het nieuwe boek van Bridget Jones ligt vandaag in de winkel. De eerste spoiler is al gemaakt: Mark Darcy is dood. Shock! Wij stoppen die nare gedachte even weg en blikken terug op die relatielessen die we uit de voorgaande Bridget Jones-boeken hebben geleerd. Lees en leer:

 

1. Beoordeel iemand niet op zijn trui.
Het eerste wat Bridget Jones opviel aan haar grote liefde, Mark Darcy, was zijn vreselijke rendiertrui. Ze kon zich niet voorstellen om een man te daten met zo’n vreselijke kersttrui. De les is dus om iemand niet op zijn uiterlijk of kledingstijl te beoordelen.

2. Houd je opties open, maar wees realistisch.
Je weet maar nooit waar je hem gaat tegenkomen. Voor het zelfde geld, ken je hem al en speelde jullie vroeger samen naakt in de tuin zoals Bridget en Mark. Verwacht niet te veel bij elke date en houd je opties altijd open. Als hij de ware voor jou is, laat hij dat vanzelf zien.

3. Wees financieel onafhankelijk 
Bridget was niet afhankelijk van Mark of Daniël voor geld en dat was heel wijs. Anders ontstaat dan een verkeerde machtsverhouding. Zorg dus voor een eigen carrière ook al heeft die up-and-downs, zoals bij Bridget.

4. Houd je eigen plekje
Om een onafhankelijke vrouw te zijn, kan je niet zonder je eigen huis. Al is het om je breakdown-momenten te hebben inclusief een solo Céline Dion-playbackshow en een bak chocolade-ijs.

5. Laat de mannen af en toe een beetje voor je vechten
Af en toe… Of twee keer.

6. Behoud je eigen vriendengroep
De vrienden van Bridget – hoe slecht hun advies ook was – waren er altijd voor haar en zij voor hen. Het is belangrijk om vrienden te hebben die je niet via je partner kent.

7. Wees jezelf
De charme van Bridget is dat ze helemaal zichzelf is, ook al staat ze daardoor soms een beetje voor aap. Het is de reden waarom Mark Darcy van haar houdt, “just as she is”.


8. Start geen affaire met je baas
Begin geen relatie met een collega, al helemaal niet met je baas die foute opmerkingen maakt over je billen in dat strakke rokje en sex met een totale vreemde in een magazijn.

We zijn benieuwd wat voor wijsheden het nieuwste boek zal opleveren… Laat hieronder weten wat jij van Bridget Jones hebt geleerd!