Relatievalkuil: verander je langzaam in zijn moeder?

relatievalkuil

Niets zo onaantrekkelijk als een zanikende vrouw die haar vriend achter zijn kont aan zit. Bemoeder jij je liefje? Kijk uit voor deze relatievalkuil…

De beste manier om je vent op je af te laten knappen: verander in zijn moeder. Heeft ‘ie weer de vuilniszak niet buiten gezet? Zijn vuile was niet in de wasmand gegooid? Ugh. Ergerlijk ja, maar wat het met jou doet is mogelijk nog veel erger. Ben je steeds vaker een zeurende vriendin met een uitgestreken smoelwerk? Dan komt dit je vast bekend voor!

Je blijft herhaaldelijk hetzelfde vragen

Als je iets vaker dan twee keer vraagt, ben je aan het zeuren. Zeuren is onaantrekkelijk en houdt je relatie absoluut niet sexy. Het ding is: Hij heeft je echt wel gehoord. Nu zijn er een paar opties: of je doet zelf wat er gedaan moet worden, of je vraagt hem of er een reden is dat hij het nog niet heeft gedaan. Gooi het over een andere boeg in je benadering naar hem: Gaat alles eigenlijk wel goed met ‘m?

Je focust op alles wat hij niet goed doet

Hij doet niet wat je hem vraagt. Hij laat de toiletbril omhoog staan. Hij draait nooit uit zichzelf een wasje. Hij draagt nog steeds die trui die je zo ontzettend stom vindt. Hij zou minder gaan gamen maar hangt nog steeds elke avond met die controller op de bank in plaats van met jou… En zo kun je nog wel even doorgaan. Nog even en je ziet alleen nog de dingen die je niet leuk aan hem vindt. Probeer het om te draaien en weer te gaan kijken naar wat je wel leuk aan hem vindt. Geef hem weer eens een complimentje. Stel voor een ander spelletje te gaan doen als hij zijn spelcomputer aanzet. Ga samen de deur uit. Geef je sexleven een boost. Onderneem iets leuks!

Je denkt eerst aan hem en dan pas aan jezelf

Draait je wereld om hem? Dan begin je echt op een moeder te lijken, die zal haar kind ook altijd op de eerste plek zetten. Tijd om in te grijpen en wat me-time in te lassen. Vraag jezelf af hoe jij jezelf blij kan maken in plaats van hoe je hem blij maakt.

Je probeert hem te veranderen

Heeft hij slechte gewoontes, zoals bijvoorbeeld roken of heel ongezond leven, en herinner je hem er maar al te graag aan dat hij daar iets aan moet doen? Je bedoeling is ongetwijfeld goed maar als hij het al deed voordat jullie een relatie hadden, zul je jezelf even achter de oren moeten krabben. Kun je leven met zijn bad habits? Ja? Stop met zeuren. Nee? Zoek een andere man. Drastisch? Zeker. Maar hij zal pas veranderen als hij dat zelf ook wil.

Beeld: iStock