Roddeltantes

geroosterde venkel

Vrouwen kunnen een goede roddel simpelweg niet weerstaan. Onder het genot van een wijntje over andere mensen praten, is voor vriendinnen meer dan alleen leuk tijdverdrijf. Vrouwen hebben namelijk een evolutionaire drang om de bezorgdheid over anderen met hun collega’s te bespreken. Deze wens komt voort uit een diepere behoefte om de gemeenschap waarin zij leven te beschermen.

Roddelredenen
Uit een roddelonderzoek is gebleken dat vrouwen voornamelijk bezorgd zijn om vrouwen die slechte moeders zijn of om vrouwen die niet monogaam zijn. Dit zijn ‘bedreigingen’ voor een vrouw en daarom roddelen zij hier graag over.

Roddelende mannen
Mannen roddelen meestal niet over elkaar. Wel beledigen zij elkaar graag door opmerkingen te maken over elkaars dunner wordende haar en bierbuik. Waar vrouwen goed zijn in roddelen, zijn mannen dat in grootspraak. Om indruk op vrouwen te maken gebruiken veel mannen ‘grote woorden’ in de hoop dat dit zijn vruchten zal afwerpen.

Vriendschap versterken
Onderzoekers zeggen dat het uiterlijk voor vrouwen een populair onderwerp is om over te roddelen. Vrouwen roddelen namelijk graag met elkaar over uiterlijkheden van iemand anders. De inhoud van dit soort roddels wordt vrijwel nooit uitgesproken naar de persoon in kwestie.

Het doorvertellen van geheimen aan vriendinnen is ook een manier om je vriendschap te versterken. Ook dit is voor veel vrouwen dus een reden om een sappige roddel direct te delen, achter iemands rug om.

Hoe vaak roddel jij?

Bron: Mail Online