De rode zee

‘Een echte schipper bevaart ook de rode zee’, is een veel gehoord argument om gewoon seks te hebben als de vrouw ongesteld is. Nou, dan is mijn vriend maar even geen Jack Sparrow hoor. Ik moet daar helemaal niets van hebben.

Kliederboel
Eén week per maand mag hij gewoon even niet mijn haven in. Om goede seks te hebben, moet ik in een totale staat van relaxation verkeren. Dat lukt bepaald niet als het tussen mijn benen één grote kliederboel is. Ik heb het weleens geprobeerd in een ver verleden, maar dat was alles behalve een succes.

De he-le tijd ging het door mijn hoofd: ‘Dit is toch niet hygiënisch? Wat een vlekken maakt dit… Straks zit hij ook helemaal onder!’ En die gedachten zorgden ervoor dat ik me alles behalve ontspande, waardoor de seks moeizaam ging en het zelfs een beetje pijn deed. We zijn er maar snel mee gestopt.

Genoeg ander lekkers
Eigenlijk is het wel jammer, want in die periode heb ik meestal wel (juist) veel zin in seks. Gelukkig is seks meer dan alleen penetratie en valt er nog genoeg ander lekkers uit te halen. Voor mij een mooie gelegenheid om mijn vriend eens van top tot teen te verwennen bijvoorbeeld. Elkaar lekker te masseren, spannende filmpjes te kijken en uitgebreid en liefdevol vrijen. Fijn!

Gevoeliger
Een vriendin van me heeft er totaal geen problemen mee om seks te hebben als ze ongesteld is. Alles is dan veel gevoeliger daarbinnen, vertrouwde ze me toe. En die rotzooi? Ach, een oude handdoek en een gezellige douchesessie na afloop doen wonderen. Het heeft ook wel iets intiems, volgens haar, als je zoiets met z’n tweetjes durft. Dat betekent dat je elkaar echt vertrouwt.

Nou, mij niet gezien. Je hebt wel van die speciale cupjes en sponsjes die kunnen worden ingebracht om het bloed in op te vangen, maar dat vind ik zo’n gedoe. Ik zweer zelfs bij tampons met inbrenghuls, ik vind dat dus een hemelse uitvinding. Waarom zou je moeilijk doen met je vingers? Eén week per maand doen wij het gewoon even anders. Des te lekkerder is die eerste keer als het wél weer mag!

Beeld: Thinkstock