Roken, leeftijd en geld bepalend voor je relatie

geroosterde venkel

Maar liefst een kwart van alle relaties gaat binnen 6 jaar stuk en ongeveer de helft binnen 25 jaar. Niet echt een goed vooruitzicht. Waar ligt dit nu aan?

Fabeltjes
Het is geen nieuws dat zaken zoals afkomst, opleidingsniveau en religieuze achtergrond belangrijk worden gevonden voor het slagen van een relatie. Maar nu blijkt uit een onderzoek van de nationale universiteit van Australië juist dat roken, leeftijd en geld een relatie kunnen maken of kraken.

Zo blijkt dat een relatie waarin slechts één partner rookt eerder mislukt dan wanneer jullie allebei roken. Ook wanneer jij meer drinkt dan manlief, dan loopt jullie relatie gevaar.

Leeftijd, een getal?
Naast rook,- en drinkgedrag zijn leeftijd en exen bepalend voor het slagingspercentage. Wanneer jouw man negen jaar ouder is dan jij, dan lopen jullie twee keer zoveel kans om in een scheiding terecht te komen. Een man moet ook niet voor zijn 25e trouwen want ook dan is de kans op een mislukking groot.

Koters
Als jullie een kinderwens hebben dan kunnen jullie hier beter mee wachten totdat er een trouwring aan jouw vinger prijkt. Één op de vijf stellen die al kinderen hadden voor de trouwerij gaan uit elkaar. Van de stellen die zich eerst richting het altaar begeven en dan pas naar de kraamafdeling is dat de helft minder.

Voldoen jullie aan al deze voorwaarden?

(Bron: nu.nl)