Rollenspel geeft sexleven een boost

rollenspel

Staat je sexleven op een laag pitje? Misschien moet je het advies van de Britten uit dit onderzoek aannemen. De meesten doen namelijk een rollenspel om hun sexleven weer een boost te geven als de spanning even ver te zoeken is.

Naarmate je een langere relatie hebt, wordt het vaak moeilijker om de sex leuk en spannend te houden. Onderzoekers ondervroegen ruim 1.700 Britten welke oplossing zij bedachten om hun sexleven een beetje op te krikken wanneer het saai werd.

In de huid van iemand anders kruipen, blijkt het beste te werken voor 35 procent van de Britten. Een sexy uniform aantrekken was de populairste manier van role playing. Verder waren alledaagse scenario’s en de celebrity crush van de partner imiteren ook veelgenoemde verkleedmogelijkheden.

Sexspeeltjes

Bijna net zo populair als het rollenspel is het introduceren van sexspeeltjes in de slaapkamer. Zo neemt 34 procent af toe een speeltje mee. Verder is voor 28 procent sex buiten de deur of in het openbaar een methode om het sexleven te verbeteren.

Voor een aantal Britten geldt: less is more. Zo neemt een kwart een zogenaamde ‘sex break’, omdat ze geloven dat de sex van een tijdje celibatair leven juist weer beter wordt.

Open relatie

Anderen willen juist meer sex, maar dan wel met iemand anders dan hun partner. Ongeveer één op de vijf stelt zelfs een open relatie of trio voor om het sexleven nieuw leven in te blazen.

Bron: FemaleFirst