Romantique in Parijs

geroosterde venkel

Zo beleef je romantisch Parijs maximaal:

1: Voordat je gaat, zorg je voor wat romantische voorpret met de liefdesfilm Paris, je t’aime.

2: Op de Pont Neuf zoek je een stenen bank op in een van de ronde uitsparingen van de brug. Daar ga je lekker uitgebreid knuffelen en zoenen. 

3: Koude kont gekregen van de bank op de Pont Neuf? Zoek dan het zachte gras van het park op de Place des Vosges of een van de duizend andere parkjes op en ga daar lekker verder knuffelen of picknicken.

4: Wandel hand in hand langs de oevers van de Seine. Je bent daar (bijna) alleen, terwijl 5 meter boven je op de kades het drukke verkeer doorraast.

5: Tijd voor wat cultuur? Je bent tenslotte in Parijs. Ga naar het Rodin-museum en laat je inspiren door het prachtige kunstwerk ‘De kus’. Het museum heeft ook een prachtige tuin waar je een heerlijk stukje taart kunt eten.

6: Nog meer cultuur met een vleugje romantiek? Neem de metro naar ‘Abesses’, en beklim Montmartre langs de niet-toeristische achterkant. Je komt zo door pittoreske straatjes, je vindt er de kamertjes van Van Gogh en Toulouse-Lautrec, je ruikt de geur van absint, je ziet er de originele Moulin de la Galette, het cabaret Lapin Agile en de laatste Parijse wijngaard.

7: Geniet van een kopje veel te dure koffie op één van de vele terrasjes van Parijs. Als jullie liefde sterker is dan de ergernis van vier euro voor een kopje koffie, dan is de romantiek niet meer te stuiten. 

8: Koop een fles rosé en drink die samen op onder de Eiffeltoren, terwijl je wacht tot de romantische verlichting aan gaat. Ga NIET de Eiffeltoren op, met het idee om daar romantisch de zon onder te zien gaan boven de stad. Dan moet je je namelijk door enorme mensenmassa’s heenworstelen, die op hetzelfde idee zijn gekomen.

9: Vereeuwig je liefde voor elkaar door je namen op een metrokaartje te schrijven en deze onder een kiezel op het graf van Serge Gainsbourg op het kerkhof van Montparnasse te leggen. 

10: Ga naar de duurste boetiekjes van de Champs Élysées en show echte designerkleding aan je watertandende lief. 

11: Struin door de buurt van de Sorbonne en bezichtig de romantische eeuwenoude kerkjes daar.

12: Na al deze uitspattingen zul je wel honger hebben! Pak de de nieuwe metrolijn 14 (zonder chauffeur!) naar Cour St-Emilion en ga iets eten in een van de trendy restaurantjes in de gerenoveerde wijndepots van de Bercy Village.

13: Kruip daarna lekker tegen elkaar aan tijdens een filmpje in de UGC.

14: Na afloop steek je de Seine over langs de Pont de Tolbiac en ga je de nacht wegdansen in Batofar, een van de superhippe boot-discotheken die liggen aangemeerd voor de reusachtige Mitterand-bibliotheek.

15: Daarna ga je terug naar je romantische hotelletje en kruip je lekker tegen elkaar aan in jullie véél te kleine bedje, na elkaar lekker afgeschrobt te hebben in het veel te kleine badkuipje!