Ruikt het niet meer fris daar beneden?

geroosterde venkel

Het is daarmee het meest voorkomende vaginale probleem. En jammer genoeg ook het minst bekende. Maar er is goed nieuws: Er is heel eenvoudig iets aan te doen!

Wat is Bacteriële Vaginose?

De vagina heeft haar eigen flora: melkzuurbacteriën. Deze melkzuurbacteriën produceren melkzuur dat zorgt voor de normale, lage pH-waarde van de vagina en daardoor infecties voorkomt. Als het aantal melkzuurbacteriën afneemt, stijgt de pH-waarde en wordt de groei van andere bacteriën gestimuleerd. Dit heeft een onaangename geur en afscheiding tot gevolg. Dat heet Bacteriële Vaginose.

Hoe herken je Bacteriële Vaginose?

Als je Bacteriële Vaginose hebt, dan ruik je een onaangename, vissige geur. Je vagina is geïrriteerd en je hebt een abnormale, grijswitte afscheiding.

Wat kun je doen aan Bacteriële Vaginose?

Tot nu toe moest je antibiotica slikken om van Bacteriële Vaginose af te komen, maar nu kun je heel eenvoudig een pakje Balance Activ kopen bij de drogist of apotheek. Dat is een vaginale gel, met lichaamseigen stoffen, die de zuurgraad en het bacteriële evenwicht in de vagina herstelt. Het is makkelijk in te brengen en brengt bijna direct verlichting van de klachten.