Ruim de helft liegt op profiel van datingsite

geroosterde venkel

Op het web wil je natuurlijk een zo mooi mogelijk plaatje van jezelf neerzetten, of het nou op Facebook, Twitter of een datingsite is. Toch blijkt dat 58 procent van online daters zo ver gaan dat ze liegen over hun online profiel.

Vooral mannen liegen op hun profiel om indruk te maken, namelijk 64 procent. Slechts 36 procent van de vrouwen schetst een beter beeld van zichzelf tijdens het online daten.

Mannen

Respectievelijk liegen mannen het meest over werk (48 procent), leeftijd (41 procent), burgerlijke staat (27 procent), hobby’s en interesses (23 procent) en kinderen (14 procent). Verder verfraaiden ze hun status, werksituatie en ook gebruikte ze een oude foto als profielafbeeldingen om jonger te lijken.

Vrouwen

Ook ongeveer de helft van de vrouwen gebruikten de truc hierboven ook om jonger te lijken. Daarnaast loog zo’n 45 procent over hun kledingmaat en gewicht in hun profielbeschrijving en logen over hun hobby’s en interesses om minder saai te lijken voor potentiële dates. In tegenstelling tot mannen liegt maar 17 procent van de dames over hun werk.

 

Bron: Female First