Ruzie in bed

geroosterde venkel

Een bed is om in te slapen, seks te hebben en te knuffelen. Maar niet om ruzie te maken, toch? Het gemiddelde stel heeft maar liefst 167 keer per jaar ruzie in bed. Snurken, het delen van de dekens en geen zin in seks zijn de grootste veroorzakers van ruzie in de slaapkamer!

Dit blijkt uit een onderzoek onder 2000 Britten met een relatie. Waar ergeren we ons het meeste aan in bed?

Dekens afpakken
Misschien herken je het. Midden in de nacht word je wakker omdat je partner alle dekens heeft gestolen. Je doet verwoedde pogingen om de dekens terug te krijgen, maar je partner ligt er volledig in gedraaid.

Snurken
Maar liefst de helft van de respondenten heeft een partner die snurkt, en één op de tien koppels heeft daar minstens twee keer per week ruzie door. Britten worden gemiddeld twee keer per week wakker van het gesnurk van hun partner en één keer per week van zichzelf.

Te warm in bed
Met z’n tweeën in bed liggen betekent vaak ook dat het warmer is. Om je partner een plezier te doen kun je misschien beter extra kleding aandoen in plaats van de verwarming aan te zetten wanneer je het koud hebt.

Geen zin in seks
De slaapkamer is voor veel mensen dé plaats om seks te hebben. Wanneer één van jullie meer zin in seks heeft dan de ander, kan dat tot irritaties leiden. Probeer goed met elkaar te praten over jullie behoeften.

Kinderen in bed
Het is heel verleidelijk om je kinderen mee naar bed te nemen wanneer ze niet kunnen slapen. Toch is het niet zo goed voor jullie nachtrust en intimiteit! Maak daarom duidelijke afspraken en laat jullie kindje alleen bij uitzondering bij jullie in bed slapen.

Op de verkeerde helft liggen
Je ligt net zo lekker te slapen als je partner ineens op jouw helft rolt. Het gevolg: jij valt bijna uit bed of hebt nog maar een klein beetje bewegingsruimte.

Koude voeten
Heerlijk om je koude voeten op te warmen aan het warme lichaam van je partner, maar voor hem is dat toch niet zo fijn!

Andere bedtijden
Ga jij vaak eerder slapen dan je partner, of andersom? Grote kans dat jullie daar ruzie over hebben. Er kunnen namelijk irritaties ontstaan doordat jullie elkaar wakker maken.

Maken jullie vaak ruzie in bed?

Bron: dailymail