Zo voorkom je ruzie tijdens je vakantie

Lekker met je lief genieten van zon, zee, strand en cocktails. Of misschien wel van het beklimmen van een berg. Het idee van een holiday is natuurlijk ontspanning, maar irritatie ligt op de loer. Ga ruzie tijdens je vakantie uit de weg met deze acht slimme tips!

Laat het autorijden over aan de bestuurder
Bemoei je niet te veel met het rijgedrag van je partner. Je hebt vaker naast elkaar in de auto gezeten: het komt goed. Ook als jullie een keer de verkeerde afslag nemen en dit niet komt doordat jij de kaart ondersteboven hebt gelezen. Begin niet naar adem te happen in een scherpe bocht maar keep your cool.

Wees op tijd
Easy goings is heerlijk maar ruim op tijd zijn voorkomt gedoe. Dus wil hij er om 11.30 uur zijn en jij pas om 12.00 uur? Dan heeft hij gelijk. Geen diepe zuchten als je wat vroeg op de airport bent, haal een drankje en proost op je vakantie. Adem in, adem uit.

Neem snacks mee
Leuk zo’n ritje van het ene naar het andere dorpje maar als tijdens de siësta alle restaurantjes ineens dicht zijn en je maag gaat knorren, kan de stemming behoorlijk omslaan. Vergeet dus niet om wat voedsel mee te nemen. Gewoon om te voorkomen dat een van de twee de tent afbreekt.

Zeg alleen ‘ja’ als je het meent
Stelt je wederhelft voor om iets te doen wat je niet persé leuk vindt maar waar je – uit liefde- wel ‘ja’ op zegt: blijf bij je woord. En zanik niet. Heel simpel.

Zorg dat je telefoon het doet
Als je honderden euro’s heb betaald voor een reis, bespaar dat niet op zo’n mobiel abonnementje voor in het buitenland. Internettoegang en een werkende telefoon kunnen goed van pas komen als jullie verdwalen, de bussen zoeken of moeten bellen.

Doe een dutje
Slaap maakt alles beter. Ook je humeur. Dus ben je moe tijdens de vakantie: ga naar bed. Goed voor jezelf en je omgeving.

Bereid je goed voor
Hartstikke leuk om door een onbekende plaats te banjeren maar wat als je geen fijn lunchtentje tegenkomt? Zorg dat je een paar mogelijkheden hebt om naar uit te wijken als je niet spontaan tegen iets leuks aan loopt, dat voorkomt een ruziënd stel.

Neem tijd voor jezelf
Thuis ben je ook niet vierentwintig uur per dag samen. Ga even in je eentje langs het strand wandelen of een boek lezen. We hebben allemaal alone time nodig…

Bron: www.refinery29.com
Beeld: www.123RF.com