Samen slapen? Dit zegt het over je relatie

Samen slapen

De manier waarop jij en je liefje samen slapen heeft invloed op je relatie. Hoe dat precies zit?

Hoe dicht je bij elkaar ligt in bed, wat jullie doen nadat jullie sex hebben gehad… Het kan impact hebben op hoe gelukkig je bent in je relatie. Of een goede indicator zijn van het happiness level in je relatie.

Knuffelen na de sex

Vooral vrouwen voelen zich meer met hun partner verbonden als er na de sex wordt geknuffeld. Dat is uit onderzoek gebleken. Dit komt door het bekende ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Kruip na de sex dus vooral tegen je partner aan. Fijne boost voor de algehele tevredenheid over jullie relatie!

Hoe dichterbij, hoe beter

Hoe closer je in bed bij je liefde ligt, hoe blijer je bent met je relatie. Dat kwam naar voren uit Brits onderzoek. Stellen die in slaap vallen terwijl hun lichamen elkaar aanraken, zijn happier met elkaar. Dit gaat ook op ook voor stellen die tegen elkaar aan in slaap vallen en daarna verder van elkaar af gaan liggen. Maar val je in slaap met afstand tussen jullie in? Dan geldt: hoe meer afstand, hoe minder happy.

In your face

Uit dezelfde studie bleek dat stellen die met het gezicht naar elkaar toe liggen, ook gelukkiger zijn in hun relatie. Met de ruggen naar elkaar toe of aan de andere kant van het bed zijn vaak, letterlijk, tekenen van verwijdering. Let op: het gaat hier dus om de manier waarop je in slaap valt, niet de manier waarop je wakker wordt.

Samen slapen

Stellen die op hetzelfde tijdstip naar bed gaan, zijn gelukkiger samen. Hoe meer overlap er tussen jullie slaapschema’s zit, hoe beter. Duik dus vooral gelijktijdig jullie bed in. Ook goed voor jullie sexleven. En de tevredenheid daarover heeft ook weer invloed op het geluksniveau in je relatie…

Bron: Shape
Beeld: 123RF