Samenwonen? 7 belangrijke punten!

geroosterde venkel

Jullie zijn verliefd en het liefst delen jullie de rest van je leven met elkaar. De stap om samen te gaan wonen komt steeds dichterbij. Voordat jullie bij elkaar intrekken, is het verstandig om over bepaalde zaken te praten. Vrouwonline.nl komt met 7 begrippen die je helpen de stap bewuster te maken.

Betekenis van samenwonen
Wat betekent samenwonen voor jou en wat betekent het voor je partner? En hoe staan jullie allebei in jullie relatie? Het is belangrijk dat jullie over bepaalde zaken hetzelfde denken, zodat geen van de twee teleurgesteld wordt. Praten over de betekenis van een relatie, toewijding, liefde en monogamie kan jullie alleen maar dichter bij elkaar brengen.

Geld
Geld is een factor die weleens voor problemen kan zorgen. Probeer financiële zaken op een zakelijke manier te bespreken en kijk naar elkaars inkomen om tot een goede balans te komen. Het openen van een gezamenlijke rekening is een goed begin.

Huishoudelijke taken
De tijd dat van vrouwen werd verwacht dat ze alleen voor het huishouden zorgen, is voorbij. Het is meer dan logisch dat jullie beiden verantwoordelijkheid dragen voor huishoudelijke taken als schoonmaken en boodschappen doen. Probeer duidelijk te krijgen wat jullie beiden idee is van een goed georganiseerd huishouden en verdeel op basis daarvan de taken.

Inrichting
Creëer een mooie mengelmoes van jullie smaak in inrichting. Trekt hij bij jou in of jij bij hem? Spreek dan samen af wat je kunt veranderen. Jullie moeten je er tenslotte beiden thuis voelen.

Familie en vrienden
Hoe close zijn jullie met familie en vrienden? Als je samenwoont, wordt jouw leven automatisch verweven met dat van je partner. Zijn er vrienden die nu nog continu bij jou over de vloer komen? Maak hier dan afspraken over. Misschien zit je partner daar helemaal niet op te wachten. En waar brengen jullie de feestdagen door? Blijf hier met elkaar over in gesprek om irritaties te voorkomen.

Emoties
We zijn allemaal weleens boos, verdrietig of maken ruzie met onze partner. Doordat je elkaar dagelijks meemaakt, versterkt je band en weet je steeds beter hoe je elkaar kunt steunen tijdens dit soort emoties. Toch kun je elkaar niet altijd ontvluchten. Het is fijn als je allebei een plekje in huis hebt dat wat meer voor jezelf is, zodat je ook even alleen kunt zijn.

Liefde
Als je samenwoont is het belangrijk dat je je liefde voor elkaar blijft uiten. De grote stap is dan genomen, maar dat betekent niet dat je niet meer aan je relatie hoeft te werken. Neem de tijd voor elkaar, leef niet langs elkaar heen en doe soms wat romantisch om de vlam levend te houden.