Schaamhaar maakt comeback

geroosterde venkel


Scheermesjes mogen de prullenbak in en cancel je bezoekje aan de waxsalon maar alvast want: schaamhaar is terug van weggeweest. Een naakte poes maakt plaats voor een weelderige haardos, blijkt uit onderzoek.

Haargroei down under bij vrouwen is weer populair, terwijl blijkt dat mannen zich juist vaker laten waxen. Meer dan 51 procent van de vrouwen blijkt haar schaamhaar niet te verzorgen of bij te werken, dat blijkt uit Brits onderzoek. Gelukkig hebben de meeste mannen er geen problemen mee: 62 procent zegt dat hun vriend of man de voorkeur geeft aan de ‘au naturel’-look.

Schaamluis

Ook de schaamluis kan opgelucht ademhalen, eerder dit jaar werden de kriebelende beestjes nog met uitsterven bedreigd. Met met een comeback van schaamhaar kunnen ze zich weer nestelen.

Sterrentrend

Ook enkele celebrities hebben zich uitgesproken over de haar-kwestie: “Ik rock een 70’s vibe daar beneden”, aldus actrice Gwyneth Paltrow. Zangeres Lady Gaga vroeg tijdens haar tour om een mannequin met schaamhaar… roze-kleurig, dat dan weer wel. Ook apart: Jennifer Love Hewitt gaf ooit toe dat ze haar schaamhaar decoreerde met Swarovski-kristallen.

Pruik

Wie gelijk een volledige bos wilt of een ander kleurtje wilt uitproberen, kan investeren in een schaamhaarpruik. Ja die bestaan echt! Merkins worden onder andere gebruikt door actrices, maar daarnaast worden ze ook verkocht. Ze zijn te verkrijgen in allerlei kleurtjes en vormpjes (hartjes!), bijvoorbeeld ook deze:

Bron: Daily Mail