Schone schijn van het samenwonen

Gebruikte flosdraadjes maar liever niet laten slingeren. En onbetamelijk winden laten is ook geen aanrader voor romance. Verder is samenwonen vooral een kwestie van beleefd de schijn ophouden en fouten maskeren. Dan halen jullie de lente wel.

In Viva 45 lees je alle do’s en don’ts van het samenwonen. Per ruimte in jullie huis besproken: zijn illusie, de naakte waarheid en wat je zou moeten doen.

Een voorbeeld: de badkamer

Zijn illusie: Je ontwaakt als Doornroosje in een Disneyfilm: met een stralende blos, sprekende ogen en haar dat al leuk zit. Je ruikt naar het voorjaar en je nagels zijn van nature gevijld en glanzend.
Naakte waarheid: Je bent uren aan het plamuren, voegen en vijlen. Nagels knip je op de rand van het bad. Na het douchen hangt je coupe als een natte zwabber om je hoofd en zwarte mascararesten sieren je wangen. Je zweert bij anti-bacterieel mondwater.
Doen: Sta eerder op zodat je voldoende tijd hebt voor restauratiewerkzaamheden. Laat hem onder geen beding de badkamer in. Verberg al je hulpmiddelen in een eigen la en vernietig gebruikt flosdraad, wattenstaafjes en inlegkruisjes.

En hetzelfde nieuws betreffende de keuken, het toilet, de slaapkamer, dewoonkamer, werk/studeerkamer én de klerenkast. Even doorlezen en je weet meteen hoe je het leuk houdt

Wat zijn jouw samenwoonergernissen of heb je ze juist helemaal niet?

© beeld: Maaike Koorman