Seks in ruil voor baby

geroosterde venkel

Bevruchtingen vinden traditioneel gezien kunstmatig plaats, maar een toenemend aantal vrouwen kiest ervoor om seks te hebben met hun spermadonor. Het zou drie keer effectiever zijn dan kunstmatige inseminatie, meldt de Daily Mail.

Gratis seks
Veel mannen die zich als donor aanbieden op Britse spermadonatie-websites geven aan alleen aan ‘natuurlijke inseminatie’ te doen. Critici menen dat deze mannen zich richten tot kwetsbare vrouwen om zo gratis seks te hebben.

Veiligheid
Ook wordt er getwijfeld aan de veiligheid van dergelijke sites, omdat ze niet gereguleerd worden door de Human Fertilisation en Embryology Authority. Alle communicatie verloopt tussen de twee volwassenen in kwestie, blijkt uit onderzoek van The Mirror. Bovendien worden de donoren niet gescreend op soa’s en erfelijke aandoeningen, bij klinieken gebeurt dit wel.

“Als een vrouw wanhopig op zoek is naar een baby en ze kan zich geen kliniek veroorloven, dan is ze kwetsbaar. Ze weet niets over de genetische achtergrond van haar donor en ook niet of hij al gescreend is op HIV”, meent Zita West van Zita West Clinics.

Bron: Daily Mail