Seks? Op de zaterdagavond graag!

geroosterde venkel

Doordeweeks hebben we het allemaal druk. Seks kan er dan nog weleens bij inschieten. In het weekend hebben we een stuk meer tijd. Of heb jij juist meer behoefte aan een doordeweekse vrijpartij?

Een Brits bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt ging op onderzoek uit. Ze namen een enquête af onder 1654 Britse volwassenen. En wat blijkt? Dinsdag en donderdag zijn de minst populaire seksdagen. Slechts vier procent van de ondervraagden duikt op een dinsdag het bed in met zijn of haar partner en op een donderdag heeft ook slechts zes procent seks.

Eén keer in het weekend
Het weekend blijkt daarentegen het populairst te zijn. Op zaterdag vinden de meeste vrijpartijen plaats (37 procent), gevolgd door vrijdag (23 procent). Als we het overigens hebben over frequentie, vinden de meeste mensen één keer per week seks de ideale hoeveelheid. Het liefste is dat vóór 11 uur ’s avonds en duurt de vrijpartij 23 minuten. Volgens respondenten is het ideale standje daarbij de vrouw bovenop.

Lichten aan
Hoewel je het misschien niet zou verwachten, houdt twee derde van de vrouwen graag het licht aan tijdens de seks. Bij mannen ligt dit aantal op maar liefst 88 procent. De voornaamste reden hiervoor is dat stellen graag het gezicht en lichaam van hun partner zien tijdens de daad.

Vrouwen die liever in het donker vrijen, zijn vooral onzeker over hun lichaam (36 procent). Ook vinden sommige vrouwen seks in het donker een intiemere ervaring (19 procent). Een ander deel voelt zich ongeremder met de lichten uit (19 procent).

De eerste zet
Wie neemt eigenlijk het initatief voor een vrijpartij? Mannen beweren in bijna 80 procent van de gevallen het initiatief te nemen. Vrouwen zeggen dat de helft van de tijd te doen. Overigens wijst de helft van de vrouwen nooit zo’n initiatief af, terwijl een derde toegeeft dat in één op de tien keer wel te doen. Mannen zijn het welwillendst: zo’n 70 procent van de mannen wijst nooit een vrijpartij af.

Als een partner nee zegt tegen seks, is dat meestal vanwege vermoeidheid (60 procent). Het eeuwenoude hoofdpijn-excuus wordt gelukkig vrijwel nooit meer gebruikt: slechts één procent van de ondervraagden gaf toe dit weleens te gebruiken.

In de stemming
Uit de enquête blijkt ook nog waar ons verlangen naar seks door aangewakkerd wordt. Vooral een zoen of streling leidt tot een vrijpartij. Zo’n tien procent geeft aan dat een zwoele blik tot seks leidt. De volgende situaties leiden overigens het vaakst tot seks: als we net naar bed gaan, samen televisie kijken of een fles wijn drinken.

Sekssleur
Stellen die uit een sleur willen komen, kiezen vaak voor seks in een hotel (19 procent), in het openbaar (16 procent) of in de douche (16 procent). Ook de bank (13 procent), het strand (10 procent), een auto (9 procent) of de keuken (7 procent) zijn geliefde locaties om wat spanning in de relatie te brengen.

Bron: Daily Mail