Seks op een lits-jumeaux

geen

Iemand heeft het ooit een heel goed idee gevonden. Die persoon riep: ‘Laten we hotelkamers niet langer uitrusten met een tweepersoonsbed, maar met twee losse bedden die we tegen elkaar aan schuiven!’ Ik kan me totaal niet voorstellen waarom dat daarna zo’n succes is geworden.

Gefopt
Zodra je een hotelkamer binnenloopt en het grote bed ziet staan, denk je nog: jippie, vanavond kunnen we gezellig lepeltje lepeltje liggen. Maar nee, je wordt gefopt! Van gelepel zal die nacht geen sprake zijn, want als je het beddengoed openslaat zie je dat je elk op je eigen eilandje slaapt. Waarom!? Is het soms goedkoper om twee afzonderlijke bedden te fabriceren dan één groot bed? Is kleiner beddengoed eenvoudiger te wassen? Scheelt het in de kosten als er minder vaak vlekken in lakens worden aangetroffen omdat het verdorie bijna onmogelijk is geworden om seks te hebben op zo’n hotelkamer?

Zwoel
Lits-jumeaux, zo noemen ze het, gewoon omdat het sexy klinkt als je het op zijn Frans zegt. Je zou het al bijna op zwoele toon tegen je vriendin zeggen, als je niet weet wat het woord betekent: ‘Oeh schatje, vannacht liggen we lekker lits-jumeaux,’ knipoog, knipoog.

Breeduit
Als ik heel erg mijn best doe kan ik heus enkele voordelen van apart slapen bedenken. Zo blijven scheetjes mooi geïsoleerd bij degene die ze heeft gelaten. Je wordt niet wakker omdat je buur telkens van houding verandert. Je ligt niet te rillen van de kou omdat de ander in slapende toestand alle lakens van je af heeft getrokken. En het is een uitkomst voor mensen die iedere nacht uit hun bed worden geduwd omdat de ander graag breeduit ligt. Maar de seks mensen, hoe moet het dan met de seks?

Gleuf
Van Voulez vous coucher avec moi kan haast geen sprake meer zijn. Je kunt het proberen, maar het is een hele opgave. Eén zo’n bed is gewoon te smal. In het begin gaat dat best goed, maar als je er wat dieper in komt (figuurlijk hè!) en de bewegingen steeds vaker ongecontroleerd gaan, floep je al snel met je been in de gleuf die tussen de matrassen loopt. Dan probeer je het maar diagonaal of dwars over twee bedden heen. Dat ligt niet lekker, dus leg je het dekbed over die gleuf heen. Vervolgens is het alsof je seks hebt op twee uit elkaar drijvende zeilboten. Als de abyss groot genoeg is, zak je met beddengoed en al samen weg in de diepte.

Beperken
Avontuurlijke en creatieve vrijers laten zich niet beperken door een bed, maar noem mij ouderwets: ik doe het graag zo comfortabel mogelijk. Voor mij is seks het fijnst op een tweepersoonsbed. Daarom was ik die paar overnachtingen in het hotel weer dolblij om het bed te zien waarin ik herenigd zou worden met mijn lepeltje en ik zei tegen haar op zwoele toon: ‘Oeh schatje, vannacht lig je weer lekker op mijn grand lit,’ knipoog, knipoog.