Sex voor je hardloopsessie? Doen!

Geen sex voor de wedstrijd? Juist wel! 48 procent van de hardlopers zet betere prestaties neer wanneer ze daarvoor nog tussen de lakens zijn gedoken. Dat klinkt als muziek in onze VIVA-oren!

Dat je een betere run maakt wanneer je net sex hebt gehad, is gebleken uit een enquête van Brooks Running. Het is dan misschien niet wetenschappelijk bewezen, who cares bij zo’n uitslag als deze? “Sex is een prima cardio workout,” vertelt seksuoloog Yvonne K. Fulbright. “Maar doordat een sexsessie meestal geen enorme fysieke activiteit is, telt het doorgaans niet als echte workout. Wel kan het goed dienen als warming-up voor je run.”

Met een goede sexsessie warm je je spieren en gewrichten alvast op. Daarnaast zorgt zowel sex als cardio voor de aanmaak van endorfine, waardoor je in een goede mood komt. “En als het goede sex is, krijg je gelijk meer zelfvertrouwen,’ aldus Fulbright. ‘Hierdoor kun je het idee krijgen alsof je tot veel in staat bent, wat ertoe kan leiden tot je sneller of makkelijker rent dan normaal.’ Hoppa, persoonlijk record gegarandeerd!

Beeld: iStock