Seks zonder verplichtingen

Seks om de seks, zonder verplichtingen. Ik ben er niet zo van, nooit geweest ook. Ik ben een veel te emotioneel typje. Ik kan alleen seks hebben met mensen waar ik ook echt iets om geef en dat maakt die ‘casual dates’, zoals dat tegenwoordig heet, erg lastig.

Toch een poging
Ik heb het een keer geprobeerd hoor, jaren geleden met een zes jaar oudere jongen. Er was spanning, ik vond hem aantrekkelijk en genoot van de aandacht die hij mij gaf. We flirtten erop los en het was duidelijk dat er ooit iets zou gaan gebeuren tussen ons. Maar wanneer, dat was nog de vraag. Het wachten was op dat ene juiste moment.

Dat kwam er. De vonken spatten er vanaf. Hij was in alles NIET mijn type, behalve in bed. Hij zorgde ervoor dat ik optimaal genoot, in tegenstelling tot vele andere mannen die als enige doel hebben zelf zo lekker (en snel) mogelijk het eindpunt te halen.

Vrijbrief
Regelmatig spraken we met elkaar af. Het is niet zo dat we alleen maar seks hadden, we deden ook andere leuke dingen. Zo gingen we naar de bioscoop, uit eten, dronken we wijntjes op zijn bank, met toastjes erbij, en kletsten we honderduit. Ik kon er niets aan doen, maar geleidelijk aan begon ik iets voor hem te voelen. Het idee dat wij eigenlijk ‘niets’ hadden en dat voor hem als vrijbrief kon gelden om er nog vijf scharrels op na te houden, trok ik steeds slechter.

Mission failed
En toen ging het dus toch mis, na ruim een half jaar gezellige casual dates. Ik biechtte mijn gevoelens op, hij zei nog niet toe zijn aan een vaste relatie. Mijn hart brak alsnog, terwijl ik me zo had voorgenomen hem niet te dichtbij te laten komen. Een mislukte missie, zo bleek.

Voor mij is het niet weggelegd, die seksuele vrijheid. Ik kan liefde en seks niet goed scheiden. Of ik voel al iets voor degene met wie ik het bed in duik, of die gevoelens komen later nog. Onvermijdelijk.

Op zoek naar C-Dates
Dat er mensen zijn voor wie casual dating wel een prettige relatievorm is, blijkt uit het feit dat er een speciale website voor bestaat. Je kunt online op zoek naar gelijkgestemden: “Casual dating geeft een invulling aan seksuele behoeften als onderdeel van het dagelijkse leven. Gewoon elkaar ontmoeten voor een avond en/of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes”, is de filosofie.

Voor romantische mutsen als ik is er hoop: een kwart van dat soort losse flings eindigt toch in een vaste relatie. Voor mensen die daar helemaal niet op zitten te wachten: geniet er lekker van. De behoefte aan seks is een heel natuurlijke, dus waarom zou je jezelf dat ontnemen? Pas echter wel goed op jezelf: het werkt alleen als je er allebei precies hetzelfde over denkt!

Foto: Thinkstock