Alle hoeken van de kamer: zó verandert je seksleven als je gaat samenwonen

seksleven samenwonen

Er verandert veel voor je als je gaat samenwonen met je partner. Je moet wennen aan elkaars dagelijkse routine, compromissen sluiten en veel meer rekening houden met elkaar. Maar dat is niet het enige wat veranderd; je seksleven ondergaat ook een hele transformatie. Je verwacht misschien dat je nu alle tijd van de wereld hebt om elkaar de hoeken van de kamer te laten zien, maar toch is dat niet helemaal waar.

Seksleven tijdens het samenwonen

Als je niet in één huis woont zie je elkaar natuurlijk veel minder. Hierdoor heb je veel meer zin als je elkaar eindelijk weer ziet. Als je constant op elkaars lip zit en dus elke dag met elkaar het bed in kan duiken, is de spanning van het wachten weg. Hierdoor kun je veel minder zin krijgen, omdat het niet langer speciaal voelt. Uit een onderzoek blijkt zelfs dat bij vrouwen de kans op minder zin door het samenwonen, twee keer zo groot is als bij mannen. Dus hoe leuk het ook klinkt de eerste paar weken, laat er wat vaker een dag tussen zitten zonder seks. De kans is groot dat je er dan veel meer op zit te wachten en van zal genieten.

Lees ook:
Sporten, maar dan leuk: zoveel calorieën verbrand je tijdens seks

Groot verschil

Het blijkt dus dat vrouwen veel minder zin in seks hebben dan mannen. Dit ligt niet alleen aan het samenwonen; ook in het algemeen hebben vrouwen veel minder zin in seks. Mannen hadden zo’n 15% minder zin in seks het afgelopen jaar. Maar dit percentage lag veel hoger bij de vrouwen. Die hadden zelfs 34% minder zin. De verschillen zijn dus best groot. Maar dit hoeft verder geen probleem te zijn. Zolang je het bespreekbaar maakt met elkaar en goed communiceert zal het ook geen issues in je relatie vormen. Zo kunnen jullie allebei veel meer genieten van een nacht samen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels