Seksspeeltje kopen? Dit is waar je op moet letten

seksspeeltje kopen

Ben je op jacht naar een nieuw seksspeeltje? Of wil je voor het eerst een seksspeeltje kopen? Dit is waar je op moet letten…

Voel je niet ongemakkelijk
Begin over een vibrator en mensen beginnen te giechelen. Het maakt ons ongemakkelijk terwijl dat echt niet nodig is. In tijden van droogte kan een speeltje prima vertier zijn. Of een lekkere kers op de taart tijdens de sex met je partner. Denk er niet te veel over na, dat is zonde van het plezier.

Bepaal je doel
Ehhh, een orgasme. Logisch natuurlijk, maar het gaat een stapje verder dan dat. Op welke manier ga je het speeltje gebruiken? Is het voor jou alleen of voor tijdens de sex met je partner? Als het er een is voor je liefje of een die hij of zij bij jou gaat gebruiken, zoek er dan samen een uit. Prima voorspel.

Doe voorwerk
Als je weinig ervaring hebt met kopen van seksspeeltjes is het verstandig om naar een seksshop te gaan. No worries, er zijn vrouwvriendelijke winkels. Het voordeel is dat je de sex toys hier, tot op zekere hoogte uiteraard, kan uitproberen zodat je een goed beeld hebt van wat je van een bepaalde toy kunt verwachten. Doe voordat je naar een winkel gaat online wat onderzoek. Kies de winkel waar je naartoe gaat, check welke merken ze hebben en lees vooraf wat reviews. Dan word je minder snel overdonderd door het ruime assortiment.

Kies je voorkeur
Op wat voor manier wil je geprikkeld worden? Een van de belangrijkste vragen bij het aanschaffen van een seksspeeltje. Er is veel verschil tussen speeltjes voor vaginale, clitorale of anale stimulatie. Denk hierbij aan vorm, lengte maar ook iets als een geribbeld of juist glad uiterlijk. Waar word je tijdens sex wild van? Zoek een seksspeeltje dat hier goed bij aansluit.

Trilfuncties
Kom je makkelijk klaar als je masturbeert? Hoe lastiger je het vindt om tot een orgasme te komen, hoe groter de kans dat je een krachtige vibrator met een trilfunctie prettig vindt. Veel vibrators hebben een aantal trilfuncties die je kan instellen van zacht naar hard. Of waar je bijvoorbeeld kunt kiezen uit roterende of pulserende ritmes.

Portemonnee
Met speeltjes kun je het zo gek maken als je zelf wil. Sommige vibrators zijn net zo duur als een weekendje weg terwijl er ook leuke goodies te vinden zijn voor twee tientjes. Is het een uitprobeersel of ben je op zoek naar een long term commitment? Je prijs bepalen maakt de zoektocht gerichter.

Beeld: 123RF