Sekstherapie

Mocht je niet zo thuis zijn in de wondere wereld van seks, geen nood! Er bestaan namelijk speciale sekscoaches die jou de fijne kneepjes van het vak leren. “Iets dieper, iets sneller, iets zachter, even eruit… nu een kusje daar, voel je dat plekje? Juist, goed werk!”

In therapie gaan om je seksleven te verbeteren is natuurlijk niet nieuw. Als je (samen) niet blij bent in bed, moet je er wat aan doen. Seks is bijna altijd een hot topic in een relatie, of je het nou wel of juist niet hebt, of niet naar tevredenheid. Daily Mail meldt dat er een nieuwe trend in sekstherapie ontstaat: de sekscoach. De New Yorkse Eric Amaranth spreekt voor $240 per uur met stellen af in hotelkamers, stopt ze wat seksspeeltjes toe, neemt vervolgens plaats in de hoek en voorziet het stuntelende paar van real time adviezen en instructies die gelijk in praktijk gebracht kunnen worden. Uiteraard krijg je daarna huiswerk mee.

Lekker concreet
Op zich vind ik dat wel wat. Ik hou van lekker concreet. Als ik ergens niet tegen kan, is geklets in de ruimte met moeilijke, nietszeggende woorden. Als er tijdens de seks een professional toekijkt die direct ziet waar het misgaat en hoe je dat kunt verbeteren, heb je daar tenminste echt wat aan.

(S)examen
Aan de andere kant: iemand die toekijkt terwijl ik seks heb met mijn vriend, lijkt me dan weer helemaal niks. Misschien wel als het spannend bedoeld is, iemand die erbij is voor onze lol en ook voor zijn/haar eigen genot (mochten we dat ooit willen). Maar als er een expert in de hoek zit die aanwijzingen op ons af vuurt, zou ik me daar toch wat ongemakkelijk bij voelen. Alsof ik (s)examen moet doen.

Mijn seks is goed als ik me compleet kan afsluiten van mijn omgeving en helemaal opga in het moment, in mijn wederhelft. Als er iemand in de kamer zit die aantekeningen maakt en ons beoordelingsformulier invult, zou ik meer daarmee bezig zijn dan met waar het eigenlijk om draait: optimaal genieten van seks. Ik zou me afvragen of mijn geluidjes, kreuntjes, dirty talk en andere (misschien wel onbewuste) gewoontes wel normaal zijn. Met spontane vaginale droogte als gevolg, vrees ik. Bovendien: kan hij vanuit die hoek wel écht alles zien? Of komt er dan een moment dat hij opstaat van zijn stoel en het hele gebeuren eens even van heel dichtbij komt bekijken?

Pas wel op
De mensen die aan het woord komen in het artikel, zijn uitermate tevreden over meneer Amaranths diensten en hebben het zelfs over ‘orgasmes zoals ze die nog nooit hebben gehad’. Er bestaan ook sessies voor singles die zo veel mogelijk informatie en skills willen hebben voor als ze met iemand bed in belanden. De Daily Mail koppelt deze trend aan het succes van Fifty Shades of Grey: vrouwen nemen geen genoegen meer met een ingedut seksleven. Je kunt vinden wat je wilt van dat boek, maar dat is naar mijn mening alleen maar een goede zaak. Pas echter wel op wie je inhuurt om toe te kijken, want voor je het weet heb je een freak in huis.

Beeld: Thinkstock