Seksuele fantasieën

geroosterde venkel

Sommige stellen houden hun verlangens voor seksuele fantasieën diep verborgen. Partners durven vaak uit angst voor afwijzing niets over hun verlangens te zeggen en laten het daarom vaak achterwege of ontkennen het.

Fantasie
“In tegenstelling tot de populaire belevingen, zijn degenen die alleen fantaseren het meest liefdevol en betrouwbaar en hebben op seksueel gebied de beste relaties. Het idee van een fantasie is dat je geest plaatsen bezoekt en je lichaam niet. Je geest kan dingen bedenken die je in werkelijkheid nooit uit zal voeren”, zegt psychiater, Dr. Sanjay Chugh.

Waarom zijn ze belangrijk?
Dr. Deepak Raheja verklaart waarom seksuele fantasieën zo belangrijk zijn. “Seksuele fantasieën en libido zijn voor een groot deel afhankelijk van hoe je over seks denkt en wat je van plan bent. Seks begint meestal in de hersenen. Een actieve verbeelding versnelt daarom de geest, waardoor je sneller opgewonden raakt. Daarom is het van belang om je seksuele fantasieën te bespreken en uit te voeren, zodat je van een zeer bevredigend seksleven kunt genieten.”

Probeer je seksuele fantasieën met je partner te bespreken, in plaats ze te verstoppen. Communicatie is erg belangrijk tijdens het vrijen, want wie weet vindt jouw lief het juist heerlijk en had je het daarom veel eerder moeten zeggen.

Dit zijn de meeste gekoesterde seksuele fantasieën:

Overheersing
Macht is de meest voorkomende fantasie die mensen hebben. De gedachte dat een partner aan hun voeten ligt en het gevoel dat ze de volledige seksuele controle over de ander hebben, geeft een onstuimige adrenalinekick.

Vrouwen houden ervan om met een zweepje in de hand hun macho man te laten smeken om seks. Ook houden mannen ervan als ze worden vastgebonden aan het bed, zodat de vrouw een dominante rol kan spelen. “Ik heb nooit geweten dat mijn dominante man liever een zachtmoedige minnaar wilde zijn, die taken van mij wilde krijgen. De omgedraaide rollen zorgen voor seksuele opwinding en geven mij de kans om de touwtjes in handen te nemen. We hebben wilde sex”, bekent Divya Pahwa uit Delhi.

Visueel genot
Veel koppels vinden het heerlijk om hun sekspartij eens goed van dichtbij te bekijken, bijvoorbeeld in de spiegel. “De gedachte om onze eigen bewegingen in de spiegel te zien, laat mijn hart sneller kloppen. Mijn vrouw was in eerste instantie een beetje bang, maar ze was al snel om. Het is niet alleen leuk, maar het hielp mijn vrouw om zelfverzekerder over haar lichaam te worden. Ze kwam helemaal tot leven” geeft Jairaj Kanojia toe.

Durf jij jouw seksuele fantasieën te uiten?

Bron: The Times of India