Seksverslaving is ziekte

geroosterde venkel

Elk moment van de dag denken aan seks, een seksbehoefte die zo groot is dat je niet kan functioneren zonder, teveel geld uitgeven aan porno, sekssites bekijken en het bed delen met veel verschillende mannen. Dit zijn de kenmerken van een seksverslaving.

Ziekte
Er wordt vaak nogal lacherig gereageerd op seksverslavingen, maar de organisatie van Amerikaanse psychiaters heeft na een wetenschappelijk onderzoek toch vastgesteld dat een seksverslaving geen inbeelding, maar echt een ziekte is.

Seks, seks, seks
Seksverslaafden denken maar aan één ding: seks. En behalve dat die gedachten aan seks heel veel tijd in beslag nemen, heeft de verslaving nog veel meer nadelen. Zo kunnen seksverslaafden geen of moeilijk een relatie met iemand aangaan en echt intiem zijn is ook een probleem. Praten over andere problemen vinden seksverslaafden moeilijk. Ze lossen hun problemen niet op, maar ‘seksen’ problemen liever weg.

Hulp
Steeds meer mensen geven toe een seksverslaving te hebben en vragen om hulp. In Amerika stijgt het aantal seksverslaafden wekelijks met een of twee nieuwe patiënten. Ook in Engeland en Australië zoeken steeds meer mensen hulp bij een seksuoloog.

Verslaafde sterren
Onder de sterren is seksverslaving ook bekend. Dat is volgens onderzoekers een belangrijke reden voor de stijging van het aantal seksverslaafden. Sinds Tiger Woods en Russell Brand toegaven dat zij verslaafd waren, durven steeds meer mensen eerlijk voor hun verslaving uit te komen.

Bron: nu.nl