Seksweetjes

geroosterde venkel

Op televisie, radio, internet… Overal wordt over seks gesproken. Toch zijn er nog altijd dingen die je nog niet weet over seks. Dingen die eigenlijk best handig zijn om te weten.

Minder seks, meer pijn
Veel vrouwen hanteren een ‘rustdag’ voor hun vagina. Heb je een avond flink gesekst, dan mag je vagina de volgende dag lekker uitrusten. Of dit helpt? Nee, je moet juist blijven vrijen. Fijn weetje dus voor de mannen die van geen ophouden weten!
Het is echter niet normaal als je veel pijn hebt tijdens het vrijen. Het kan komen doordat je niet opgewonden genoeg bent, of te gespannen waardoor je vaginaspieren gespannen blijven. Maar het kan ook komen doordat je een hormonaal onevenwicht hebt waardoor je vagina altijd droog is. Dat komt het meeste voor bij vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die in de menopauze zitten. Glijmiddel doet dan wonderen.

Meer soa’s tijdens de menstruatie
Een soa loop je het gemakkelijkst op tijdens je menstruatie. Het kan wel erg leuk zijn als je date ‘de rode zee’ wil bevaren, slim is het echter niet. De zuur/base-balans van je vagina is tijdens de menstruatie verstoord, waardoor bacteriën en virussen minder goed afgeweerd worden. Gebruik dus altijd een condoom als je voor het eerst met iemand naar bed gaat, of niet zeker weet of je vriend geen soa heeft.

Orgasme goed tegen hoofdpijn
Heb je hoofdpijn? Neem dan een orgasme. Weg met de asperientjes, hallo orgasme! Het is niet voor iedere vrouw het medicijn, maar bij 20% van de vrouwen zorgt een orgasme er voor dat je minder hoofdpijn hebt en je migraineaanval stopt. Sommige vrouwen met migraine kunnen ook voor een nieuwe migraineaanval plots meer zin in seks hebben dan normaal.
Een orgasme kan er tevens voor zorgen dat je minder last hebt van je menstruatie. De chemische stoffen die vrijkomen bij het orgasme vloeien namelijk via het bloed naar de baarmoeder.

Vaginaal de pil nemen
Als je de pil vaginaal inneemt, heb je minder last van bijwerkingen. Misselijkheid, hoofdpijn, minder zin in seks en gevoelige borsten, het zou allemaal verleden tijd zijn. Volgens Israëlisch onderzoek zou dit kloppen, maar het is nog niet 100% zeker.

Bron: goedgevoel.be