Sex inplannen? De helft van de vrouwen doet het

geroosterde venkel

Hoewel sex altijd in the moment lijkt te gebeuren, is de realiteit heel anders. Ruim de helft van de stellen plant sex namelijk in hun schema in, zo  blijkt uit onderzoek van de Britse website Ukmedix.

In plaats van wachten op een romantisch moment nemen veel stellen dus het eigen heft in handen. En dat bevalt goed: 80 procent van de respondenten zegt dat het plannen van sex hun sexleven verbeterd heeft.

Partners zetten sex vooral in de agenda zodat ze regelmatig verzekerd zijn van een vrijpartij. Sex wordt ook vaak ingepland als stellen drukke werkschema’s hebben of proberen zwanger te worden.

Een vijfde van de ondervraagden zegt overigens sex in te plannen zodat ze in de stemming zijn als het zover is. Van de vrouwen die dit antwoord gaven, vindt twee derde het fijn om zich mooi te kunnen maken voor de vrijpartij. Mannen bereiden zich eerder voor door beperkt te eten en te drinken.

Maar leidt geplande sex niet tot een passieloos, geforceerd moment? Twee derde van de stellen is het daarmee oneens. Ze vinden juist dat het de sex beter maakt.

Sarah Bailey van Ukmedix licht de onderzoeksresultaten toe. “Het kan makkelijk zijn om steeds minder regelmatig sex te hebben, hoe passioneel je ook bent. Het blijkt niets geks te zijn om intimiteit in te plannen. Als dit voor je werkt, waarom niet? Let er alleen op dat anderen je schema niet zien!”

Bron: Female First