Sex maakt je rijk

geroosterde venkel

Mensen die regelmatig vrijen, zijn gelukkiger én hebben een hoger inkomen dan personen die vaak droog staan. Een gebrek aan affectie zorgt namelijk voor mindere prestaties op het werk.

Uit een Brits onderzoek onder 7.500 mensen tussen 26 en 50 jaar werd die conclusie getrokken. De deelnemers werden onder andere ondervraagd over hun gezondheid, seksuele activiteiten en werkstatus.

Het is al algemeen bekend dat een gezond en regelmatig sexleven je gelukkiger maakt. Bij een gebrek aan liefde en sex kunnen namelijk gevoelens zoals eenzaamheid, sociale onzekerheid en depressie ontstaan. Die negatieve gevoelens hebben vanzelfsprekend een slechte invloed op de werkprestaties.

Het blijkt dat ondervraagden die minstens vier keer per week sex hadden, 5 procent meer verdienden dan personen die minder dan vier keer per week vreeën. Verder hebben mensen zonder sexleven een inkomen van 3 procent lager dan seksueel actieven.

Basisbehoefte

De Britse onderzoeker Dr. Drydakis gelooft dat mensen beter presteren op hun werk als ze in hun basisbehoeftes eten, drinken, slapen én sex worden voorzien.

Verder voegt hij toe dat mensen met een goedgevulde portemonnee ook aantrekkelijker zijn om te daten, dus die hebben sowieso meer kans op regelmatige sex. Of je een spontane loonsverhoging krijgt als je opeens elke dag vrijt, is volgens Drydakis waarschijnlijk niet het geval. Jammer!

 

Bron: Daily Mail