Yes! Sex maakt slim

geroosterde venkel


Domme mensen kunnen het beste regelmatig de koffer induiken. Een Amerikaans tijdschrift komt na het bestuderen van recente onderzoeken tot de volgende conclusie: seks kan je slimmer maken.

In april van vorig jaar ontdekten knappe knoppen van de universiteit van Maryland dat ratten van middelbare leeftijd meer nieuwe hersencellen aanmaakten na het paren. Hun hersenen waren bovendien tot meer in staat als ze het vaak deden. Deze voordelen verdwenen al snel als er niet meer werd gepaard.

Uitstellen

Volgens The Atlantic werkt het mechanisme met de hersencellen trouwens niet de andere kant op. Het is dus niet zo dat intelligente mensen automatisch ook een stuk vaker de liefde bedrijven. “Slimmere tieners hebben zelfs de neiging om hun eerste keer geslachtsgemeenschap uit te stellen”, weet het blad.

Stress

Zuid-Koreaanse onderzoekers kwamen in november met nog meer goed nieuws voor seksverslaafden. Veel activiteit tussen de lakens zou een goed medicijn tegen chronische stress kunnen zijn. Bij muizen werkt het in ieder geval erg goed.

Lees hier tips voor een knallend orgasme.

Bron: BuzzO