Sex met een ex is géén slecht idee!

sex met een ex

Je kan het bij je vriendinnen vast navragen: sex met je ex is geen goed idee. Of toch wel? Een recent onderzoek beweert dat het in sommige gevallen juist een goede afsluiting van het huwelijk is.

Na een moeilijke breuk met je geliefde kun je het beste zo ver mogelijk bij hem (of haar) vandaan blijven. Toch het bed induiken met een ex-partner vinden veel mensen uit den boze. Intiem zijn met een voormalige liefde terwijl je nog een gebroken hart hebt…

Onderzoekers uit Amerika wilden echter het tegendeel bewijzen. Zij onderzochten de emotionele effecten van ex-sex.

Ruim 80 procent van de deelnemers had nog contact met zijn ex-man of vrouw nadat ze officieel gescheiden waren. Eén op de vijf had na de scheiding nog sex gehad met zijn ex.

Ex-sex

Uit het onderzoek blijkt dat sex met een ex niet zo schadelijk is voor het psychische herstel als gedacht. Het zou de pijn zelfs kunnen verminderen, mits het koppel nog niet over de breuk heen is. Ja, dat lees je goed: vrijen met een ex-geliefde terwijl de emotionele wonden nog vers zijn, is dus positief voor je herstel. Bij personen die al over de breuk heen waren, maakte het geen verschil.

Wat vind jij van deze bijzondere uitkomst? Zou je sex hebben met een ex-geliefde?

Bron: HLN