Sex met je ex: doen of niet?

tien geboden relatie

De beste seks van je leven? Veel mensen hebben die niet met hun huidige partner, maar hadden die met een ex. En stiekem verlangen ze, zelfs tijdens de seks met hun man of vrouw, terug naar de hevige vrijpartijen met degene die inmiddels niet meer bij hem of haar hoort.

Een expert verklaart het als volgt: seks is niet het belangrijkst in een relatie en zeker niet bij de man die een vrouw haar leven lang aan zich wil binden. Andere eigenschappen maken dat ze met hem in het huwelijksbootje wil stappen, bijvoorbeeld of hij een goede vader zou zijn. Die iets minder goede seks neemt ze dan blijkbaar voor lief.

Seksleven tot nu toe

Het deed mij mijn seksleven tot nu toe overdenken. Ik heb niet heel veel slechte seks gehad, alleen met jongens waar ik eigenlijk niet zo veel van moest hebben: die ene keer in een tentje in Salou of die ene (en enige) onenightstand die ik mee naar huis had gesleept.

De beste seks heb ik toch echt met degene waar ik het meest van hou: mijn huidige vriend. Omdat ik hem vertrouw, mezelf durf te zijn en openlijk over onze wensen en fantasieën kan praten. In de loop der tijd hebben we elkaar erg goed leren kennen, we namen geen genoegen met net-niet-pogingen en stuurden elkaar bij voor het optimale resultaat: goddelijke seks.

Mijn allereerste vriendje

Aan seks met een ex heb ik maar één keer behoefte gehad. De relatie met mijn allereerste vriendje was uitgegaan na 4,5 jaar, waarna ik halsoverkop iets begon met nummer 2 op wie ik eigenlijk helemaal niet verliefd was. Toen ik daar na vier maanden een einde aan maakte, verlangde ik hevig terug naar de jongen op wie ik zo lang zo verschrikkelijk verliefd was geweest en waar ik nog lang niet overheen was. Hij dacht daar hetzelfde over, het was gewoon raar om na jaren samen te zijn opgegroeid opeens zonder elkaar te moeten, en na het stappen gingen we op de studentenkamer van een gezamenlijke vriendin weer met elkaar naar bed. Het was een enorme ontlading én ongelofelijk lekker.

Niet handig

Toch was het achteraf gezien niet handig geweest. We raakten vreselijk in de war. Wat moesten we hiermee aan? Het toch weer proberen? Maar het was toch niet voor niets uit? Die ene sexcapade rakelde allemaal gevoelens op die we juist hadden weggestopt. Was dat toch echte liefde of waren het slechts fijne herinneringen waaraan we ons wanhopig vastklampten? Uiteindelijk kwamen we wederom tot de conclusie dat het toch echt over was tussen ons. Daar viel ik weer, dat zwarte gat in. Ik kon weer opnieuw beginnen met verwerken.

Het kan ook heel leuk zijn. Als je er allebei hetzelfde over denkt, kan het een makkelijke én prettige manier zijn om af en toe die intimiteit van seks op te zoeken die je als single niet hebt. Ik hoop echter dat ik dat niet hoef mee te maken, want ik wil die beste seks gewoon de rest van mijn leven houden.

Heb jij het weleens met een ex gedaan? Ik ben benieuwd!

Beeld: Thinkstock