Sex niet dagelijkse kost voor Nederlander

geroosterde venkel

Sex is voor de Nederlander geen dagelijkse activiteit. Slechts 5,8 procent van onze landgenoten duikt dagelijks tussen de lakens voor een spannend avontuurtje. Meer amour is er te vinden in Brazilië waar 22,2 procent dagelijks sex heeft. Zelfs de Belgen zijn vaker in bed te vinden met 13,6 procent. 

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van een internationale datingwebsite onder 8.239 personen over de houding van mensen ten opzichte van casual dating en sex. In totaal werden er 8.239 personen, onder wie 514 Nederlanders, ondervraagd. Zij waren afkomstig uit dertien verschillende landen.

E’én dag per week sex
Nederlanders nemen in de internationale lijst – op basis van de vraag over dagelijkse sex – de een-na-laatste plek in. Alleen de Duitsers doen het nog slechter. Slechts 4,8 procent heeft daar dagelijks sex op de agenda staan. Uit het onderzoek komt naar voren dat 40 procent van de Nederlanders één keer per week sex heeft.

Jaar geen sex
Opvallend is dat het voor 20 procent van onze landgenoten een jaar geleden is dat ze voor het laatst sex hebben gehad. Een groot deel hiervan zijn mensen zonder baan. Bijna een op de drie werkloze mannen (27,8 procent) en 42,9 procent van de werkloze mannen staat qua sex al langer dan twaalf maanden ‘droog’. Ook opleiding speelt een rol: hoger opgeleide Nederlanders hebben vaker elke dag sex (10 procent) dan lager opgeleiden (5 procent).

Ontevreden over sexleven
Een groot deel van de Nederlanders blijkt ook niet tevreden over zijn sexleven. Bijna de helft van de mannen (46 procent) zegt ‘niet zo’ of ‘helemaal niet’ tevreden te zijn. Bij vrouwen is dit meer dan een derde (35 procent). Hierin is een belangrijk onderscheid te maken tussen mensen die in een grote stad wonen, of in een kleinere stad of dorp woont.

Maar liefst zestig procent van de Nederlandse mannen die in een kleine stad of dorp woont is ontevreden over wat ze op sexgebied beleven. Of dit te maken heeft met een eerder onderzoek van de internationale datingwebsite wordt niet uitgesloten. Hieruit bleek dat er meer vrijgezelle vrouwen in de grote stad wonen dan vrijgezelle mannen.

Bron: C-date