Sex na je zwangerschap: need & nice to knows

sex na je zwangerschap

 Na alle veranderingen aan je lijf – en laten we de bevalling niet vergeten – voelen bepaalde delen van je lijf op z’n zachts gezegd off limit. Sex is het laatste waar je aan denkt, zeker de eerste weken na the delivery. Natúúrlijk komt daar op een gegeven moment weer verandering in en krijg jij weer zin in een potje sex. Je moet alleen die eerste stap zetten. Omdat jij niet de enige bent, die hier moeite mee heeft, helpen wij je een beetje op weg. Wat zijn de need & nice to knows over sex na je bevalling?

Nice to know

Onthoud: het komt wel goed
Na je bevalling heb je het idee dat het nooit meer goedkomt, vooral als het je eerste kind is. Je bent misschien een beetje van de leg door dat hele circus aan je lijf, maar bedenk één ding: hordes vrouwen gingen je voor. En die hebben óók nog steeds sex. Sterker nog: ze hebben vaak meerdere kinderen. Dus dan hebben ze waarschijnlijk zelfs regelmatig sex gehad! Dit betekent dat dit ook voor jou zal gelden: het komt wel weer goed!

Like a virgin
De eerste keer na je zwangerschap voelt misschien als de eerste keer sex. Eigenlijk zijn er twee dingen die je ter harte kunt nemen. Eén: probeer er niet een te groot ding van te maken (we weten het: makkelijker gezegd dan gedaan). Dus hang er niet teveel gewicht aan, maar probeer het gewoon. Twee: maak het een beetje ontspannen, dus neem je tijd. Ga niet overhaast – als jullie een half uurtje hebben – met de billen bloot, want stress tijdens de sex is voor niemand fijn. Zeker niet de eerste keer na je bevalling.

Blijf praten
Geef prioriteit aan tijd doorbrengen met elkaar onder de dekens. Jullie als gezamenlijke eigenaar van BV Het Gezin hebben natúúrlijk een boel andere zaken aan je hoofd, zoals kolven, voeden, luiers verschonen, wassen, kraamvisite en slapen. Maar plan jullie quality time in de slaapkamer in. Want jullie kind valt heus wel een keer in slaap, dus grijp dan die kans. Wees ook eerlijk tegen elkaar en spreek uit dat je het allebei een beetje spannend vindt! Sex is een feestje, ook als je mom bent! Remember: het komt goed!

Moment suprême
Als jullie vrijpartij een feit is, wees dan niet teleurgesteld als je hoogtepunt anders voelt dan ervoor. Dit komt omdat je baarmoeder heel wat te verduren heeft gehad, maar no worries: dit verdwijnt over een tijdje en dan is alles weer als vanouds. Is dat geen fijn vooruitzicht?

Benieuwd naar de need to knows voor sex na je zwangerschap? Check KidsToday.nl!

In deze video wordt uitgelegd hoe je veilig sex kunt hebben als je zwanger bent.