Sexspeeltjes populair in de slaapkamer

geroosterde venkel

Een vibrator is voor jou alleen? Welnee! Steeds meer koppels brengen sexspeeltjes mee de slaapkamer in. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder vrouwelijke lezers van Women’s Health.

Goed sexleven

Van de vrouwen heeft 75 procent ooit een speeltje met haar partner gebruikt. Bovendien neemt 60 procent van de ondervraagden weleens sextoys mee onder de lakens in haar huidige relatie. Sextoys worden niet meer gezien als iets alleen voor kinky vrouwen. Bovendien is het gebruiken van sexspeeltjes gezond voor zowel je lichaam als je relatie! Goede reden om het uit te proberen dus. Zo dachten ook de respondenten van het onderzoek. Van de overige vrouwen die nog geen sextoys hadden geïntroduceerd in de slaapkamer, staat 84 procent open voor het idee om een speeltje te gebruiken met haar partner.

Geluksstofje

Het gebruiken van sexspeeltjes zoals vibrators en penisringen bevorderen de gezondheid op verschillende manieren. Uit dit onderzoek blijkt dat het ook heel goed is voor je seksleven. Dankzij partnervibrators, bijvoorbeeld de We-Vibe, kunnen jij én je partner genieten. Iets nieuws en spannends in de slaapkamer brengen, verhoogt de aanmaak van het stofje dopamine in je hersenen, verklaart sextherapeut Ian Kerner. Dopamine is de hersenstof die genot, blijdschap en welzijn stimuleert.

Nieuwsgierig? Lees hier welk sexspeeltje bij jou past!

 

Bron: Women’s Health