Single met Valentijnsdag? Zo overleef je het

Single met Valentijnsdag

Kleffe stelletjes en liefdesbetuigingen vliegen je om de oren. En jij? Jij bent single. Wat soms stom is en vaak ook wel prima. Maar single met Valentijnsdag vraagt voor sommige mensen om een plan van aanpak.

Zet je grootste liefdes in het zonnetje

Eh nee, dit zijn niet je exen. Wie dan wel? Je meest fantastische vriendinnetjes natuurlijk! Stuur je schatjes een lief kaartje. Vooral de ladies die ook single zijn. In plaats van een postzegel gebruik je een zoenmondje van lippenstift  op de envelop en verstuur je ‘m op 13 februari 2015 ook nog eens gratis (bedankt PostNL)!

Me-time

Waar word jij echt gruwelijk gelukkig van? Doe dat komende zaterdag. Of het nu met een reep chocola op de bank zitten is. Een seriemarathon op Netflix. Een heftige workout in de sportschool. Uitgebreid badderen. Naar een museum. Een massage boeken. Doe het! Plan die ideale date met jezelf.

Zoek afleiding

Voor de singles die zich een beetje lonely kunnen voelen op dit soort dagen, geldt uiteraard: zoek afleiding. Ga niet in je eentje zitten zuchten maar spreek af met vrienden, je zus, je moeder… In elk geval met mensen waar je vrolijk van wordt. Een heleboel plekken worden op Valentijnsdag overgenomen door stelletjes dus als je geen zin hebt om daar tegenaan te kijken, kun je het beste ergens thuis afspreken.

F*ck romantiek movie night

Verzamel je leukste vrienden, haal lekkers in huis en ga romcoms kijken en heel hard gillen dat het complete onzin is. Ja, dat is hartstikke kinderachtig. Nou en?!

Schrijf je in op een datingsite of dating app

Beetje rondneuzen op Tinder of een leuk profiel aanmaken op een datingsite is een prima idee voor Valentijnsdag. Het laat je zien hoeveel keuze er eigenlijk is en dat je echt niet de enige single bent. En het zal je nog verbazen hoeveel mannen die dag ook zitten te swipen. Misschien eindigt je avond nog wel met een date… Ook leuk: geef jezelf op voor het winnen van een date met een hunk!

Geef jezelf de royal treatment

Geen friend with benefits in de buurt voor een portie hitsige sex die je meteen doet vergeten dat het Valentijnsdag is? Trakteer jezelf op een uitgebreide solosessie. Misschien wel met een fijn nieuw speeltje. Perfect cadeau voor jezelf op zo’n dag.

Doe niet zuur, vier de liefde

Je kunt ervoor kiezen om iedereen die verliefd is vandaag enorm te haten, maar het is ook een optie om alle liefde om je heen juist als iets positiefs te zien. Misschien zijn je ouders na jaren samen nog steeds gek op elkaar. Of is een vriendinnetje van je net verloofd of getrouwd. Vier de liefde en zet die zure single vibe snel in de ijskast.

Party hard

Ga enorm hard feesten op vrijdagavond. Zo heftig dat je de volgende dag alleen maar in bed kunt liggen en naar de deur kunt lopen om je bestelde pizza aan te nemen. Ideaal.

Valentijns wat?

Last but not least: het is slechts een dag in een heel jaar. Maak het daarom vooral niet te groot voor jezelf. Die 24 uur zijn zo voorbij!

Beeld: iStock